Δεν φτάνει πια το γάλα μου;

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Καλημέρα,
έχω ένα κοριτσάκι 11 μηνών το οποίο θήλασα αποκλειστικά τους 6 πρώτους μήνες και συνεχίζω να θηλάζω ακόμα μετά την επιτυχημένη εισαγωγή στερεών τροφών. θηλάζει πρωί, μεσημέρι και βράδυ ενώ τρώει σχεδόν τα πάντα από στερεές τροφές εκτός από τυρί και ψάρι που δεν της έχουμε δώσει ακόμη.

Το ερώτημα μου είναι το εξής: ενώ μέχρι πριν από μια εβδομάδα κοιμόταν όλο το βράδυ από τις 10 μέχρι τις 6 η 7, τις τελευταίες μέρες άρχισε πάλι να ξυπνάει για να φάει. μόλις τη θηλάσω αμέσως κοιμάται.

Επίσης ενώ το πρωί θήλαζε μόνο από το ένα στήθος και χόρταινε τώρα ζητάει και το άλλο και όταν τελειώσουμε και τη σηκώσω δυσανασχετεί. επίσης ενώ έτρωγε τη φρουτόκρεμα μετά από περίπου 2 ώρες από τον πρωινό θηλασμό τώρα στη μια ώρα γκρινιάζει και θέλει να φάει.
Μήπως δεν την φτάνει πια το γάλα μου; ή απλά περνάει κάποια φάση; πώς θα το καταλάβω;

Ευχαριστώ για τη βοήθεια
Βιβή Τ
., Αθήνα

Ίσως αυξήθηκαν οι ανάγκες του παιδιού σε γάλα και το παιδί ξέρει τι να κάνει για να αυξήσει την παραγωγή. Επίσης σε περιόδους οδοντοφυΐας ή ασθένειας αυξάνεται η συχνότητα των θηλασμών, ιδιαίτερα το βράδυ. Ο θηλασμός είναι ένα πολύ δυναμικό σύστημα και προσαρμόζεται στις ανάγκες του παιδιού. 

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *