Δεύτερη εγκυμοσύνη και θηλασμός

Δεύτερη εγκυμοσύνη και θηλασμός

Θα χρειαστώ για μια ακόμα φορά τις πολύτιμες συμβουλές σας…

‘Εχω μια κορούλα 9 μηνών η οποία θηλάζει αποκλειστικά από την μέρα που γεννήθηκε. Εχθές έμαθα πως είμαι για 2η φορά έγκυος…

Θέλω να μάθω αν μπορώ να συνεχίζω να θηλάζω το μωρό μου όπως έκανα μέχρι τώρα…

Έχω ακούσει τόσο αντίθετες απόψεις και έχω μπερδευτεί…Οι μισοί γυναικολόγοι και παιδίατροι λένε να τον σταματήσω μαχαίρι και ότι ή θα θηλάζω ή θα είμαι έγκυος και οι άλλοι μισοί πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και να συνεχίσω να θηλάζω το μωρό μου…..

Αν δεν κινδυνεύει το έμβρυο από πιθανές συσπάσεις της μήτρας λόγω θηλασμού θα ήθελα πολύ να συνεχίσω να θηλάζω το μωρό μου.

Σας παρακαλώ βοηθήστε με!!!!

Ευριδίκη Μ., Περιστέρι
23/05/2011
Αγαπητή Ευριδίκη,
συγχαρητήρια για τον μέχρι τώρα θηλασμό της κορούλας σου και με το καλό το δεύτερο μωράκι σου!

Το θέμα έχει απασχολήσει πολλές μητέρες, όμως μονολεκτικά δεν μπορεί να απαντηθεί (ναι, μπορείς να συνεχίσεις, όχι, πρέπει να διακόψεις…) γιατί πολλά απλά, εξαρτάται κατά περίπτωση!

Εάν ο γυναικολόγος σου είναι φιλικός με το θηλασμό, είναι γνώστης του θέματος και έχει ανάλογη εμπειρία και εφόσον η εγκυμοσύνη σου εξελίσσεται ομαλά θα μπορέσει να σε στηρίξει με τη συνέχιση του θηλασμού σου!

Δεν είναι λίγες οι μητέρες που έχουν καταφέρει όχι μόνο να συνεχίσουν το θηλασμό καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας εγκυμοσύνης τους και μάλιστα έφτασαν να συνεχίζουν με tandem nursing (παράλληλος θηλασμός) θηλάζοντας πλέον και τα δύο παιδιά τους!

Όμως, επειδή συχνά υπάρχουν ιατρικοί λόγοι που επιβάλλουν τη διακοπή του θηλασμού, χρειάζεται πάντα η παρακολούθηση και η συνεννόηση με τον προσωπικό σου γιατρό.

Διάβασε παρακάτω κάποιες σχετικές απαντήσεις που έχουν δοθεί σε αντίστοιχες απορίες:

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

1 Σχόλιο

  1. Ευρυδίκη συγχαρητήρια κ για την εγκυμοσύνη κ για τον αποκλειστικό θηλασμό. Απλά σου γράφω ως μητέρα κ έγκυος παράλληλα 🙂 Έμεινα έγκυος όταν ο γιος μου ήταν 6 μηνών. Συνέχισα να τον θηλάζω, ακόμα συνεχίζω, σε ενάμιση μήνα γεννάω το 2ο γιο μου και φυσικά έχω σκοπό να συνεχίσω με παράλληλο θηλασμό κ των δύο. 🙂 Αν όντως δεν έχεις κανένα θέμα με την εγκυμοσύνη σου και πάντα σε συνεννόηση με το γυναικολόγο σου ότι όλα εξελίσσονται ομαλά, δεν έχεις κανένα πρόβλημα να συνεχίσεις να θηλάζεις.
    Το μόνο που ίσως συμβεί είναι μία μικρή μείωση της παραγωγής σου, αλλά κ πάλι θα αποκατασταθεί..
    Κ πάλι τα συγχαρητήριά μου 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *