Αρνείται να κοιμηθεί στην κούνια της, θέλει μόνο κούνημα στα χέρια ή στο καρότσι

Αρνείται να κοιμηθεί στην κούνια της, θέλει μόνο κούνημα στα χέρια ή στο καρότσι

Το μωράκι μου είναι 4 μηνών.
Έχουμε πρόβλημα στον ύπνο. Αρνείται να κοιμηθεί στην κούνια της, θέλει μόνο κούνημα στα χέρια ή στο καρότσι και όταν την βάζω στην κούνια κλαίει σπαρακτικά!! 
Tο βράδυ ξυπνάει κάθε 2 με 2μιση ώρες. Επίσης όταν την βάζω κάτω κοιμισμένη κάνει κάτι σπασμωδικές κινήσεις το κεφάλι δεξιά αριστερά ή πετάγεται στον ύπνο και ξυπνάει, αυτό μόνο στον ύπνο, όχι στην καθημερινότητα της.
Μέχρι πριν δυο μέρες κοιμόταν κανονικά στην κούνια τώρα δεν θέλει!!

Αγόρασα ένα βιβλίο “ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ” αλλά δεν μου αρέσει να αφήνω το μωρό να κλαίει. Το εφάρμοσα την πρώτη μέρα, τη δεύτερη δεν μπόρεσα γιατί πήγαμε επίσκεψη όλη μέρα σε ένα άλλο σπίτι και πιστεύω ότι αυτό φταίει μπερδεύτηκε!!!

Τί με συμβουλεύετε; ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να κοιμάται
η μικρή μου;
Ρεββέκα Π., Κωνσταντινούπολη
18/05/2011
Αγαπητή Ρεββέκα,
ο ύπνος του μωρού είναι το δεύτερο μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζουν οι γονείς μετά από τη διατροφή του!

Παρόλο που δεν έχουμε “εικόνα” για ο αν η κορούλα σου θηλάζει ή παίρνει μπιμπερό (γιατί πχ τα θηλάζοντα βρέφη ξυπνούν πιο συχνά με το εύπεπτο μητρικό γάλα), μπορούμε να πούμε γενικά πως σε κάθε περίπτωση τα μωρά χρειάζονται την αγάπη και τη φροντίδα μας με υπομονή και κατανόηση!

Σκέψου πως για αρκετούς μήνες ήταν σε ένα ήσυχο και προστατευμένο περιβάλλον και λόγω του υγρού στοιχείου ήταν συνεχώς σε κίνηση και μπορούσαν να ακούν και να αισθάνονται την καρδιά της μαμά τους! Έτσι λοιπόν τους πρώτους μήνες της ζωής τους μετά τη γέννηση είναι λογικό να αποζητούν την ίδια αίσθηση!

Αυτό δικαιολογεί την ανάγκη τους για κούνημα (στα χέρια, στο καρότσι ή με το περπάτημα) ή/και την επαφή με την αγκαλιά (που έτσι έρχονται πιο κοντά στους χτύπους της καρδιάς αυτού που τα κρατάει) κατά τη φάση του ύπνου τους, καθώς επίσης εξηγεί το γιατί ξυπνούν μόλις τα αφήσουμε στην κούνια τους!

Διάβασε παρακάτω κάποιες απαντήσεις που δίνουν λύση και στη δική σας περίπτωση:
αλλά και κάποια σχετικά άρθρα που θα σε βοηθήσουν με τις απορίες σου!
Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *