Θα χρειαστώ θήλαστρο μετά το έτος;

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Κυρία Αγλαϊα καλησπέρα,
σας θεωρώ πιά τον πιό κοντινό μου άνθρωπο στο θέμα του θηλασμού μιας και όλοι μου οι γνωστοί είναι από αδιάφοροι έως πολέμιοι άγνωστο γιατί.

Έχω φτάσει τον μικρό μου 10 μηνών με αποκλειστικό θηλασμό δεν έχει πιεί ούτε σταγόνα ξένο και από τον 7 μήνα τρώει κανονικά φρουτόκρεμα, φαγητό και αυγό το απόγευμα αλλά ενδιάμεσα θηλάζει όποτε θέλει.

Το ερώτημά μου είναι ότι ξεκινάω δουλειά σε 2 μήνες και σκέφτομαι να αγοράσω θήλαστρο για τις έξτρα φορές που θηλάζει και δε θα είμαι σπίτι (8ώρο) αλλά και για το δεύτερο παιδί.’ Εχω καταλήξει σε 2 και θέλω τη γνώμη σας.

Και τέλος θα ήθελα τη γνώμη σας για το αν κάνω καλά και δε θέλω να του δώσω ξένο όσο μπορώ γιατι με συμβουλεύουν ότι τώρα μεγάλωσε και πρέπει να πιεί εβαπορέ ή φρέσκο.

Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν σας κούρασα
Γεωργία Μ., Αθήνα

17/05/2011

Στην ηλικία που θα είναι το μωρό όταν επιστρέψετε στη δουλειά, δεν θα χρειαστεί να αντλήσετε καθόλου γάλα. Τα περισσότερα μωρά δεν δέχονται μπιμπερό, δεν δέχονται να πιούνε γάλα όταν λείπει η μαμά τους, οι περισσότερες μητέρες δεν μπορούν να αντλήσουν σε αυτή την ηλικία του παιδιού τους, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μπείτε σε έξοδα και κόπο.

Για το ξένο γάλα (φρέσκο ή εβαπορέ): το κάθε είδος θηλαστικού χρειάζεται μόνο το γάλα του είδους του.

Καλή συνέχεια

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *