Θηλασμός: Πώς θα αποφύγω το συμπλήρωμα;

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
http://wireframe2psd.com/pediatros/

Έχω ένα αγοράκι 3 μηνών, οι μετρήσεις του είναι οι εξής: Γεννήθηκε 24/12 3420γρ, 28/12 3250γρ, 4/1 3450γρ, 25/1 4190γρ, 25/2 4770γρ, 23/3 5200γρ.

Τον θηλάζω αποκλειστικά 10 με 12 φορές το 24ωρο (το βράδυ μεταξύ 2 με 8 ανα 1 1/2 ώρα, και την ημέρα μπορεί να κάνει και 3 1/2 ώρες να φάει). Γενικά δεν υπάρχει πρόγραμμα, όποτε ζητήσει θα τον θηλάσω! Σε όλους τους θηλασμούς τρώει για 5-7 λεπτά, αν του δώσω παραπάνω μετά το βγάζει. Οι πάνες του είναι 8-10 βρεγμένες και 1-2 λερωμένες ημερησίως.

Ο παιδίατρος μου είπε ότι χρειάζεται συμπλήρωμα με ξένο γάλα γιατί δεν πήρε αρκετό βάρος ούτε αυτόν τον μήνα ούτε τον προηγούμενο, με άγχωσε πάρα πολύ λέγοντάς μου ότι το γάλα μου δεν του φτάνει!

Είναι το δεύτερο παιδάκι μου και επιτέλους κατάφερα να το θηλάσω αποκλειστικά και δεν θέλω να του δώσω ξένο γάλα!!!! Στο πρώτο δεν τα κατάφερα με επιτυχία. Κάνω κάτι λάθος; Πώς θα αποφύγω το συμπλήρωμα;

Σας ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα
Χρύσα Κ.
, Αθήνα

Έχετε θέληση για αποκλειστικό θηλασμό και καλά κάνετε.

Ο μικρός ξεκίνησε στην καμπύλη βάρους του ΠΟΥ κάτω από το 50% ενώ τώρα είναι στο 9%, έχει πέσει επομένως σχεδόν 2 καμπύλες. Σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται λεπτομερής εκτίμηση θηλασμού.

Το πρώτο μέτρο είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε τον θηλασμό αποτελεσματικότερο και να δούμε εάν υπάρχει κάτι που μπορούμε να καλυτερέψουμε στον θηλασμό. Είστε τυχερή γιατί μπορείτε να βρείτε επαγγελματία υγείας που να σας κάνει αυτήν την εκτίμηση στην Αθήνα.

Χρειάζεται επομένως επειγόντως να επισκεφτείτε σύμβουλο γαλουχίας και είμαι σίγουρος ότι με την θέλησή σας και με την κατάλληλη επαγγελματική υποστήριξη θα καταφέρετε να συνεχίσετε τον αποκλειστικό θηλασμό αυξάνοντας ταυτόχρονα το βάρος του μωρού.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *