Πώς να αυξήσω και πάλι την παραγωγή γάλακτος μου;

Πώς να αυξήσω και πάλι την παραγωγή γάλακτος μου;

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
http://wireframe2psd.com/pediatros/

Γεια σας,
το μωρό μου είναι 1,5 μηνών και το θήλαζα σχεδόν αποκλειστικά (υπήρχε περίπτωση να της δώσω ένα γεύμα με μπιμπερό στις 3 μέρες αν την έβλεπα πχ. ότι ήταν πολύ ανήσυχη).

Πριν λίγες μέρες αρρώστησα με βαριά ίωση, πυρετό, βήχα κτλ. με αποτέλεσμα να της μεταδώσω τον ιό, έτσι ξεκίνησε να κάνει θεραπεία με αερολιν και φυσιολογικό ορό.

Φοβούμενη ότι μπλοκάρω την θεραπεία της σταμάτησα να την θηλάζω όταν είχα υψηλό πυρετό, έβγαζα το γάλα με θήλαστρο και το πετούσα, με αποτέλεσμα το γάλα μου να μειωθεί σημαντικά.

Ζητάω την συμβουλή σας στο πως να αυξήσω πάλι την παραγωγή γάλακτος μου. Αυτήν την στιγμή δεν χρησιμοποιώ καθόλου το θήλαστρο.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Αλεξάνδρα Κ., Σάμος

Ο πυρετός της μητέρας δεν είναι αντένδειξη για θηλασμό, ίσα – ίσα ο θηλασμός βοηθάει το παιδί δίνοντας στο παιδί έτοιμα αντισώματα και ενεργοποιημένα κύτταρα άμυνας.

Για να αυξήσετε την παραγωγή σας, βάλτε το παιδί στο στήθος συχνά, ενθαρρύνετε να τρώει και από τις δύο πλευρές, πάρτε την άφθονη αγκαλιά, θηλάστε μέρα και νύχτα με τα πρώτα σημάδια πείνας, πάρτε τριγωνέλλα 3 χάπια ανα 8ωρο για μία εβδομάδα και ίσως χρειάζεται να κάνετε και επιπλέον αντλήσεις με θήλαστρο.

Μην δίνετε μπιμπερό ξένο γάλα ή περιορίστε το σταδιακά.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *