Γυμναστική, απώλεια βάρους και θηλασμός

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Καλησπέρα σας,
είμαι 30 ετών και εδώ και 2 μήνες απέκτησα τη δεύτερη κορούλα μου την οποία και θηλάζω αποκλειστικά.

Οι δύο εγκυμοσύνες μου ήταν πολύ κοντά και δυστυχώς πήρα πολλά κιλά τα οποία δεν κατάφερα να χάσω εφόσον δεν σταμάτησα να θηλάζω τη πρώτη μου κόρη μέχρι και σήμερα!

Πλέον όμως δεν αντέχω άλλο την εμφάνιση μου δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου, γι’ αυτό λοιπόν θέλω οπωσδήποτε να χάσω κιλά χωρίς να κάνω κακό στο μωρό μου φυσικά και βέβαια να συνεχίσω να θηλάζω!

Πήρα τηλέφωνο σε ένα γυμναστήριο για να γραφτώ και μου είπαν ότι δε γίνεται να κάνω σκληρή γυμναστική γιατί θα παράγω γαλακτικό οξύ με αποτέλεσμα το μωρό μου να μη θέλει να θηλάσει.

Σας παρακαλώ πείτε μου τι πρέπει να κάνω και πώς έχω πάνω μου 35 κιλά παραπάνω απο το κανονικό μου το ύψος μου είναι 1.67 και το βάρος μου 90 κιλά.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας!
Μαρία Κ., Αιγάλεω

Μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν διαιτολόγο για να σας στηρίξει στην προσπάθεια που κάνετε.

Επίσης μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε είδος γυμναστικής θέλετε, αρκεί αυτό να είναι κατάλληλο για τη φυσική κατάσταση και το βάρος σας.

Η πολύ εντατική άσκηση, αν κάνετε π.χ. πρωταθλητισμό, ίσως επηρεάσει την ποσότητα ή/και τη γεύση του γάλακτος. Αν η δική σας παραγωγή επηρεαστεί, απλώς μειώστε την ένταση της προπόνησης. Αν διαπιστώσετε κάποια δυσφορία του μωρού στο θηλασμό που ακολουθεί αμέσως μετά την άσκηση, μπορείτε απλά να αντλήσετε με το χέρι ελάχιστη ποσότητα (5-10 ml) και να συνεχίσετε το θηλασμό.

Οι περισσότερες μητέρες που γυμνάζονται δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ούτε στην παραγωγή, ούτε στη συνεργασία του μωρού τους. Ενδεικτικά: υπάρχουν μητέρες που θηλάζουν και προπονούνται για μαραθώνιο! Δείτε εδώ

Καλή συνέχεια

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *