Το μωρό δεν κοιμάται πολύ

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Γεια σας!
Ο γιος μου είναι 2 μηνών και το βάρος και το ύψος του είναι μία χαρά. Τον θηλάζω σχεδόν αποκλειστικά, σπάνια δίνουμε ένα μπουκαλάκι (όταν είμαι έτοιμη να πέσω από το μπαλκόνι).

Το θέμα είναι ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου. Λαγοκοιμάται στο στήθος μου και όταν τον βάζω κάτω ξυπνάει αμέσως ή μετά από 5-10 λεπτά, με αποτέλεσμα να κοιμάται το πολύ 2-3 ώρες συνολικά.

Τη νύχτα κοιμάται μόλις 4 με 6 ώρες συνολικά. Οι γιατροί δεν λένε ότι ο ύπνος σε αυτή την ηλικία διαρκεί τουλάχιστον 16 ώρες; Πρέπει να ανησυχώ; Γάλα έχω άλλα μήπως δεν χορταίνει;

Ως συνέπεια, ο μικρός δεν ξεκολλάει καθόλου από το στήθος μου και εγώ κάθομαι σε ένα κρεβάτι όλη μέρα. Είναι φυσιολογική αυτή η συμπεριφορά; Μήπως πρέπει να σταματήσω τα γλυκά και τον ντεκαφεινέ;Ανησυχώ και νομίζω ότι το μωράκι μου δεν χορταίνει ύπνο.

Επίσης, θέλω να δουλέψω λίγες ώρες αλλά δεν ξέρω τι ώρα πρέπει να βάλω το θήλαστρο (μου είπαν πριν τις 10 το πρωί) και πόσο συχνά για να αυξήσω τη παραγωγή γάλακτος.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!
Kατερίνα Κ., Θεσσαλονίκη

Υπάρχουν μωρά στην ηλικία αυτή που δεν κοιμούνται πολύ. Λογικά σταδιακά θα αρχίσει να κοιμάται περισσότερο και πιο συμπυκνωμένα όταν τελειώσει και η πρώτη περίοδος των κολικών.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σταματήσετε τίποτα.

Θήλαστρο μπορείτε να βάλετε 1 ώρα μετά από έναν θηλασμό, κατά προτίμηση πρωινές ώρες, ή στο άλλο στήθος την ώρα που το μωρό θηλάζει.


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *