Το μωρό δυσφορεί μετά το θηλασμό

Το μωρό δυσφορεί μετά το θηλασμό

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Η μικρή μου είναι σήμερα 18 ημερών και από την αρχή θηλάζει αποκλειστικά. Τρώει συνήθως μέσα σε 5 λεπτά και μετά πρέπει  απαραιτήτως να ρευτεί.

Το πρόβλημα μου είναι πως μετά το θηλασμό χρειάζεται περίπου 1-1,5 ώρα για να ηρεμήσει και να ξαπλώσει, στο διάστημα αυτό ή ρεύεται ή βγάζει γουλιές, έχω ανασηκώσει το καλάθι της αλλά ούτε αυτό δείχνει να βοηθάει, αποκοιμιέται στην αγκαλιά μου κι όταν την ξαπλώνω μετά από λίγο ξυπνάει με κλάματα.

Έχω αρκετό γάλα ειδικά στην αρχή κάνει πίδακα με αποτέλεσμα
να πνίγεται η μικρή. Βγάζω λίγο γάλα στην αρχή και της δίνω ένα στήθος σε κάθε γεύμα, κάποιες φορές ξαναδίνω το ίδιο στήθος και σε επόμενο γεύμα αν αισθάνομαι πως δεν έχει αδειάσει.

Ιουλία Μ., Αθήνα

Το μωρό σας πήρε σε 13 μέρες 700 γραμμάρια, δηλαδή σχεδόν το διπλάσιο από τον αναμενόμενο μέσο όρο.

Η ποσότητα του γάλακτος που πίνει το μωρό σας είναι μεγάλη και αυτό κάνει πιο έντονη τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Αν είναι δυνατό, προσφέρετε λίγο πιο μικρά γεύματα, αρκεί το μωρό να δεχθεί μια τέτοια παρέμβαση.

Προσπαθήστε να κρατάτε το μωρό σε αρκετά όρθια θέση την ώρα που το θηλάζετε. Συνεχίστε να το κρατάτε όρθιο μετά το γεύμα για τουλάχιστον μισή ώρα και συνεχίστε να το κοιμίζετε σε στρώμα με κλίση.

Καλή συνέχεια

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *