Θέλει νανούρισμα στα χέρια…

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Καλησπέρα και πάλι….
Έχω ένα αγοράκι 6 μηνών το οποίο και θηλάζω και τώρα είμαστε στην διαδικασία εισαγωγής στερεών τροφών. 

Μέχρι τώρα κοιμόμασταν μαζί και συνήθως θήλαζε και κοιμόταν ή θήλαζε ξαπλωμένος και κοιμόταν. Τον τελευταίο καιρό εκτός από τις ώρες που θηλάζει και μπορεί να κοιμηθεί κατά τον θηλασμό αν δεν είναι ώρα θηλασμού πρέπει να τον κρατάμε στα χέρια και να τον νανουρίζουμε για να μπορέσει να κοιμηθεί και πολλές φορές μόλις τον βάζουμε στην κούνια του ξυπνάει και κλαίει!!!!!!
 Φαίνεται ότι νυστάζει αλλά ξυπνάει και κλαίει.

Το ”προβλημά” μου είναι ότι είναι 6 μηνών και είναι περίπου 9 κιλά και όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να τον κρατάμε για πολύ ώρα στα χέρια!!!! Γενικά προσπαθώ να τον κρατάω αγκαλιά γιατί την ζητάει , δεν θέλω να του το στερώ αλλά υπάρχουν μέρες που δεν νιώθω τα χέρια μου!!!!

Από την άλλη δεν θέλω να πάω στην άλλη πλευρά δηλαδή να τον αφήσω στην κούνια του και να κλαίει , νομίζω ότι δεν είναι καλό κάτι τέτοιο για το μωρό.

Υπάρχει κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε ή να συνεχίσουμε έτσι;

Σας ευχαριστώ πολύ
Ιωάννα M., Ν. Ιωνία

Μπορείς να τον θηλάζεις για να κοιμηθεί

Για το μωρό είναι ότι καλύτερο γιατί λαμβάνει ωκυτοκίνη που χαλαρώνει, μελατονίνη την κύρια ορμόνη του ύπνου, ενδογενή οποιοειδή που μουδιάζουν, χολοκυστοκινίνη που δημιουργεί ευεξία, νουκλεοτίδια που δρουν ως ναρκωτικό, πολλή αγκαλιά και άφθονη αγάπη.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *