Προκαταβολικές οδηγίες… για ξένο γάλα

Προκαταβολικές οδηγίες… για ξένο γάλα

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Καταγγελία
από την Μαργαρίτα Δ.

Καλημέρα σας,
Λέγομαι Μαργαρίτα και γέννησα 09 Νοεμβρίου 2010 σε ιδιωτικό μαιευτήριο στην Αθήνα.

Σας στέλνω το χαρτί με το ονοματεπώνυμο του παιδιάτρου και τη σύστασή του για ξένο γάλα συγκεκριμένης εταιρείας που μου δόθηκε στο μαιευτήριο (10 Νοεμβρίου 2010), πριν παραστεί λόγος να το δώσω στο μωρό μου.

Κατόπιν βέβαια, το βρέφος παρουσίασε ίκτερο και μου συστήθηκε να προχωρήσω σε μικτή διατροφή (ο συγκεκριμένος παιδίατρος μάλιστα μου συνέστησε να “βγάζω το γάλα μου και να το πετάω” και να δίνω αποκλειστικά για “μερικές μέρες” ξένο γάλα στο παιδί).

Το αποτέλεσμα ήταν (μαζί με σωρεία άλλων λαθών και αστοχιών) να θηλάσω με πολύ κόπο και με συμπλήρωμα ξένου γάλακτος μόνο 50 μέρες το μωρό μου ενώ επιθυμούσα να θηλάσω αποκλειστικά και για πολύ καιρό.

Σας στέλνω τα στοιχεία μου, είμαι στη διάθεσή σας για όσες περαιτέρω πληροφορίες θέλετε να σας δώσω από τη δική μου εμπειρία. Θα μου δώσει χαρά να σας βοηθήσω όσο μπορώ στην προσπάθεια για την εδραίωση του μητρικού θηλασμού στην Ελλάδα.

Θα ήθελα όμως να μη δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία μου κατά του συγκεκριμένου παιδιάτρου γιατί δε θέλω να κάνω προσωπικό αγώνα κατά του συγκεκριμένου ανθρώπου. Πιστεύω ότι το θέμα είναι πολύ πιο διευρυμένο και η ευθύνη συλλογική. Δε θέλω να το υποβαθμίσω με ατομικές επιθέσεις, στοχοποιώντας συγκεκριμένα πρόσωπα. Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι πιο δυνατό το παραπάνω ντοκουμέντο αν αθροιστεί σε πολλά ανάλογα στοιχεία.

Ευχαριστώ,
Στη διάθεσή σας,
Μαργαρίτα Δ.

Παρατηρήσατε σε τί περίοπτη θέση υπάρχει η οδηγία για τον μητρικό θηλασμό που λέει: “ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Το μητρικό γάλα αποτελεί την ιδανική τροφή για το βρέφος. Η παράλληλη χορήγηση ξένου γάλακτος μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στο θηλασμό. Συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας όταν πρόκειται να ξεκινήσετε διατροφή με ξένο γάλα.”

Για ευνόητους λόγους έχουμε αποκρύψει τα ονόματα του μαιευτηρίου, του παιδιάτρου και της εταιρείας ξένου γάλακτος!

Η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

3 Σχόλια

  1. Θα συμφωνήσω… Πρέπει τα στοιχεία (κατά την γνώμη μου) να δημοσιευθούν. Έτσι θα μπορέσει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα για το ποια μαιευτήρια και ποιοι γιατροί είναι πραγματικά υπερ του θηλασμού. Όλοι δηλώνουν ότι είναι αλλά στην πράξη άλλα κάνουν.
    Έτσι θα βοηθηθούν και οι μέλλουσες μανούλες.
    Όποια άλλη μητέρα έχει τέτοια στοιχεία προτείνω να τα δημοσιεύσει.

  2. Οι λόγοι είναι καθαρά νομικοί…

    Σημ.: θα θέλαμε να σεβαστείτε τις οδηγίες… μπορείτε να σχολιάζεται ανώνυμα αλλά greeklish μην χρησιμοποιείτε! Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

  3. eilikrina gia poio akrivws logo apokriptontai ta stoixeia tou maieutiriou, paidiatrou, etaireias? afou ta dinoun me tin ipeuthini ipografi tous, mesa sto maieutirio. egw proteinw akrivws to antitheto. na tous kraksoume olous kai poli kai na kanoume ekstrateia enantiwn AUTWN twn etaireuwn kai AUTWN twn giatrwn!!!!!!! ti lete?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *