Κόπηκε το γάλα με το θήλαστρο;

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Αρχικά συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά που κάνετε, η οποία μας βοηθάει απίστευτα.

Έχω ένα γιο 3,5 μηνών τον οποίο θηλάζω αποκλειστικά από την αρχή χωρίς κανένα πρόβλημα. Εξαιτίας κάποιον υποχρεώσεων αποφάσισα να αρχίσω μια δική μου τράπεζα γάλακτος και αγόρασα  θήλαστρο. Την προηγούμενη εβδομάδα έβγαλα και αποθήκευσα 2 μπουκαλάκια γάλα με 150 ml. Να σημειώσω ότι αφού έβγαζα με το θήλαστρο θήλαζα και χωρίς κανένα πρόβλημα τον γιο μου.

Χθες βράδυ όμως, και αφού είχα βγάλει και πάλι 150 ml γάλα, το μωρό ενώ θήλαζε άρχισε να κλαίει και να μην θέλει να πιάσει την θηλή. Με το θήλαστρο έβγαλα στην 1.00 π.μ. και το μωρό το θήλασα στις 1.40 π.μ. Η άρνηση του να πιάσει την θηλή συνεχίστηκε όλο το βράδυ και όλο το πρωί. Αναγκαστικά του έδωσα με μπουκάλι το γάλα που είχα βγάλει το βράδυ. Ήπιε τα 70 ml και αμέσως ησύχασε.

Μπορεί εξαιτίας του θήλαστρου να μου κόπηκε το γάλα; Πατάω το στήθος και βγάζει μόνο σταγόνες. Δεν θέλω να του δώσω ξένο γάλα, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. Να πάρω χάπια μαγιά μπύρας ή τσάι ειδικό για θηλασμό;

Παρακαλώ βοηθήστε με.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ουρανία Π, Κατερίνη

Είναι αδύνατο να κοπεί το γάλα από τόσο μικρές παρεμβάσεις.

Θα ήταν καλό να αντλείτε τις πρωινές ώρες που υπάρχει περίσσεια γάλακτος. Το βράδυ που το μωρό είναι πιο κουρασμένο και νευρικό και η παραγωγή ελαττώνεται λόγω της μειωμένης προλακτίνης, θα ήταν καλύτερο να μην ανλείτε.

Δεν χρειάζετε να πάρετε ούτε μαγιά, ούτε τσάι.
Καλή συνέχεια

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *