Αποθηλασμός λόγω απογευματινής βάρδιας

Απαντά ο Gabi Grupe-Κανελλοπούλου
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.gabi.gr

Χαίρεται, το έργο σας είναι καταπληκτικό, μας βοηθάει πάρα πολύ στο να λύσουμε θέματα.

Το  μωρό  μου είναι 11 μηνών και κάτι. Στην δουλεία μου με γύρνανε σε βάρδιες δηλαδή μια βδομάδα πρωί και μία βδομάδα απόγευμα. Το μικρό μου έχει πρόγραμμα στον ύπνο και εγώ όταν θα είμαι βραδύνη θα αργώ να γυρίσω. 

Θέλω να μου πείτε με πιο τρόπο θα αποθήλασω το παιδί χωρίς να το ταλαιπωρήσω ή τι άλλο να κάνω. Θέλω να το θηλάζω αλλά….

Ελισάβετ Τ.,  Ασβεστοχώρι

Γεια σου Ελισάβετ,
Μπράβο σου που θηλάζεις το αγοράκι σου!

Συνέχισε να θηλάζεις κανονικά τις ώρες που είσαι στο σπίτι, είναι ένας θαυμάσιος τρόπος το παιδάκι σου να αναπληρώσει τις ώρες που λείπεις για δουλειά.

Ο θηλασμός για το μωρό, πέρα από τροφή, είναι και μια τρυφερή επαφή με την μαμά του. Είναι πολύ καλό για την ανάπτυξη του μωρού που θηλάζει γιατί του δίνεται η ευκαιρία να είναι κοντά σου και να έχει σωματική επαφή μαζί σου.

Το πρόγραμμα του ύπνου βέβαια μπορεί να αναστατωθεί λόγο της βραδινής βάρδιας, αλλά αυτό και αν συμβεί είναι δευτερεύων και δεν πειράζει.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *