Αναγκαστική διακοπή θηλασμού λόγω επέμβασης

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα σας!
Έχετε παρόμοια θέματα σαν το δικό μου αλλά έχω μπερδευτεί λίγο και είμαι στεναχωρημένη που διακόπτω τον θηλασμό αναγκαστικά.

Έχω ένα αγοράκι 13 μηνών σχεδόν το οποίο θηλάζει και το βράδυ το είχε περισσότερο ανάγκη. Ίσως με είχε και σαν πιπίλα αυτό που καταλάβαινα. Ξένο γάλα δεν έχει πιει ποτέ.

Έχει δοκιμάσει αλλά το περισσότερο που έχει πιει είναι 40ml και αυτό επειδή έλειπα για μερικές μέρες (όχι βράδυ) λόγω δουλειάς. Από μπιμπερό πίνει οτιδήποτε άλλο εκτός γάλα!!! Ξέρει τι θέλει και τι είναι καλό για αυτόν μάλλον!!!

Σε 4 ημέρες θα κάνω μια γυναικολογική επέμβαση και μετά από αυτήν θα κάνω θεραπεία με φάρμακα που δεν συνιστούν για θηλασμό. Η γυναικολόγος μου είπε να το δέσω το στήθος μου με επίδεσμο και μετά την επέμβαση θα μου δώσει χάπια για 2 ημέρες για να σταματήσει το γάλα.

Από χθες δεν θηλάζω τον μικρό μου και τον έχει η μαμά μου σπίτι της για να μην με μυρίζει… Το πρωί πήγα να τον πάρω και το πρώτο που έκανε μου έδειχνε να φύγουμε να πάμε σπίτι. Μόλις φτάσαμε πήρε θέση θηλασμού και άρχιζε τα παράπονά του. Δεν κρατήθηκα και τον θήλασα και ησυχάσαμε και οι δύο!

Εγώ δεν το έχω δέσει το στήθος μου με επίδεσμο γιατί έλεγα ότι δεν θα έχω γάλα πολύ αλλά το στήθος μου έχει πολύ γάλα ακόμη και πρέπει να κάνω κάτι αλλά τι είναι σωστό για την υγεία και των δυο μας;

Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα!
Σας παρακαλώ νιώθω απελπισμένη και χρειάζομαι την βοήθειά σας. Σας ευχαριστώ πολύ
Αθηνά Γ
., Αθήνα

Σας παρακαλώ να γράψετε αναλυτικά τη φαρμακευτική αγωγή που θα κάνετε για να ελέγξουμε αν είναι συμβατή με το θηλασμό ή αν υπάρχει εναλλακτική συμβατή. Ο γιατρός σας ίσως να μην γνωρίζει τα συμβατά με το θηλασμό φάρμακα.

Η θεραπεία που θα ακολουθήσετε μπορεί να είναι συμβατή, μπορεί να υπάρχει εναλλακτική συμβατή ή μπορεί ο θηλασμός να πρέπει να διακοπεί προσωρινά και όχι μόνιμα.

Αν ο θηλασμός πρέπει να διακοπεί προσωρινά εξαιτίας των φαρμάκων, τότε στο διάστημα της διακοπής θα πρέπει να αντλείτε το γάλα για να διατηρήσετε τη γαλουχία.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *