Γιατί το μωρό αύξησε τον ρυθμό γευμάτων θηλασμού;

Γιατί το μωρό αύξησε τον ρυθμό γευμάτων θηλασμού;

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Την τελευταία εβδομάδα ο γιος μου 2,5μηνών, τον οποίο θηλάζω αποκλειστικά, δείχνει να μην χορταίνει ιδίως στο τελευταίο γεύμα του γύρω στις 11. Αποκοιμιέται στο στήθος αφού τρώει από 7-15 λεπτά από το κάθε στήθος και μετά από 30 λεπτά αρχίζει να κλαίει να βάζει τα χέρια στο στόμα και δεν ησυχάζει παρά μόνο αν του ξαναδώσω στήθος 12-12.30 οπότε πάλι κλαίει ως τις 1.30 και κοιμάται μέχρι τις 7.30.

Την ίδια γκρίνια έχει καμιά φορά και κατά τη διάρκεια της ημέρας (αλλά προσπαθώ να μην του δίνω πριν περάσουν 2.5 ώρες από την έναρξη του προηγούμενου γεύματος για να έχει χωνέψει). Πολλές φορές βγάζει γουλιές, αυτό δε σημαίνει ότι έφαγε παραπάνω από όσο έπρεπε;

Μέχρι τώρα έτρωγε 6 γεύματα ανά 2.5-3,5 ώρες εκτός από το βράδυ που έκανε 7  και πλέον ώρες να φάει.

Το βάρος του είναι 5 κιλά και το ύψος 57 cm. Πρίν10 μέρες πέρασε μια ιωσούλα ρινίτιδα – λαρυγγίτιδα χωρίς πυρετό η οποία δεν επηρέασε την όρεξή του πέρα από μια μέρα μόνο. Χτες το βράδυ έβγαλα με το θήλαστρο μετά βίας 20ml και από τα 2  στήθη σε10 λεπτά, μετά από 25 λεπτά δικού του θηλασμού βέβαια, ενώ πριν 10 μέρες έβγαζα 100 ml.

Μου τελειώνει το γάλα; γιατί γκρινιάζει και βάζει τα χέρια στο στόμα αμέσως μετά το στήθος;
Χαρά Π., Ναύπλιο

Το πιθανότερο είναι ότι το μωρό σας περνάει κάποιο άλμα ανάπτυξης και χρειάζεται περισσότερα γεύματα για να αυξήσει την παραγωγή.

Μπορεί μετά από μερικές ημέρες να επιστρέψει στον προηγούμενο ρυθμό ή μπορεί να προτιμήσει τα πιο συχνά γεύματα γιατί ο αριθμός των γευμάτων που κάνει τώρα είναι σχετικά μικρός.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *