Ξυπνάει ξημερώματα και κάνει βόλτες στο σπίτι!

Απαντά η Δέσποινα Κλωστοπούλου – Γλέζου

Παιδίατρος

Καλησπέρα,
έχω μια κόρη 2,5 χρονών κι έχουμε αρκετά μεγάλο πρόβλημα με τον βραδινό ύπνο. Το βράδυ η ώρα που συνήθως θα κοιμηθεί είναι γύρω στις 22:30 με 23:00 μ.μ. Ποτέ νηστικιά. Θα έχει φάει από τις 21:00 το βραδινό της και κάποιες φορές από μόνη της θα μας ζητήσει και γάλα.Το πρόβλημα είναι ότι κατά τις 4:00 τα ξημερώματα θα ξυπνήσει όχι γιατί πεινάει ή γιατί είναι λερωμένη η πάνα της,απλά θέλει να κάνει βόλτες μέσα στο σπίτι, και για να ξανά κοιμηθεί η ώρα έχει πάει πολλές φορές 7 ή 8 το πρωί.

Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ είτε εγώ είτε ο πατέρας να μένουμε ξάγρυπνοι αλλά ούτε και η ίδια. Εν τω μεταξύ αυτό τον καιρό είμαι και σε εγκυμοσύνη.

Τι με συμβουλεύετε να κάνω;
Περιμένω σύντομα απάντηση σας και τις πολύτιμες συμβουλές σας…
Φλώρα Π., Πέραμα,

Αγαπητή Φλώρα,

Συχνά πολλά παιδάκια στην ηλικία της κόρης σου εμφανίζουν συμπτώματα βραδινών ξυπνημάτων χωρίς να μπορεί εύκολα να απαντηθεί το γιατί!

Αν δεν υπάρχει κάποια ένδειξη πχ για δοντάκι που να την ταλαιπωρεί, θα σου σύστηνα σε συνεννόηση πάντα με τον προσωπικό σας παιδίατρο να της χορηγήσεις μια ειδική σκόνη δημητριακών (τύπου ρυζάλευρο, όχι φαρμακευτικό σκεύασμα) που μπαίνει πρόσθετο στο βραδινό γάλα και “κρατάει” τα παιδιά καλύτερα! Ίσως έτσι να κερδίσετε 1-2 ώρες παραπάνω ύπνου!

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *