Όχι στην παγκόσμια πείνα

Όχι στην παγκόσμια πείνα


Έρευνα της βρετανικής κυβέρνησης για την επισιτιστική ασφάλεια απευθύνει έκκληση για την ανάληψη άμεσης δράσης με στόχο την αποτροπή της πείνας στον κόσμο. Η Έκθεση για τα Τρόφιμα και το Μέλλον της Γεωργίας επισημαίνει ότι το σημερινό σύστημα δεν είναι βιώσιμο.

Αυτή είναι η πρώτη έρευνα που διεξάγεται σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για το θέμα. Η έκθεση είναι αποτέλεσμα διετούς μελέτης, με τη συμμετοχή 400 ειδικών επιστημόνων από 35 χώρες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο της κυβέρνησης, Δρ. Sir John Beddington, η μελέτη παρέχει στις κυβερνήσεις αδιάσειστα στοιχεία, που κάνουν επιτακτική την ανάληψη άμεσης δράσης. Η έκθεση δίνει έμφαση στις αλλαγές της γεωργικής καλλιέργειας με στόχο να διασφαλίσει ότι η ενίσχυσή της δεν θα αποβεί σε βάρος της αειφορίας και να παράσχει κίνητρα στο γεωργικό τομέα, που λειτουργεί ως ανάχωμα του υποσιτισμού.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής στο BBC: «Γνωρίζουμε, ότι μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 8,3 δισεκατομμύρια». Και προειδοποίησε: «Έχουμε είκοσι χρόνια στη διάθεσή μας για να συμφωνήσουμε στη δημιουργία ενός συστήματος, που θα πετύχει αύξηση κατά 40% στην παραγωγή τροφίμων, κατά 30% στην πρόσβαση σε καθαρό νερό και κατά 50% στην παραγωγή ενέργειας. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε να περιμένουμε είκοσι ή δέκα χρόνια – πρόκειται για μία εξαιρετικά επείγουσα κατάσταση».

Πηγή & φωτό: nooz
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *