Ένα στα πέντε παιδιά, θύμα σεξουαλικής βίας στο ίντερνετ

Ένα στα πέντε παιδιά, θύμα σεξουαλικής βίας στο ίντερνετ


Στοιχεία σοκ για την χρήση του διαδικτύου από ανηλίκους έρχονται να μας αφυπνίσουν για τους κινδύνους που διατρέχουν κάθε στιγμή τα παιδιά μας, σερφάροντας αμέριμνα και χωρίς έλεγχο στο ίντερνετ.

Ένα στα πέντε παιδιά, που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο στην Ευρώπη, έχει πέσει θύμα σεξουαλικής βίας, με το 80% των θυμάτων να γνωρίζουν τους θύτες τους. Δυστυχώς όμως, στο 90% αυτών των περιπτώσεων, τα κρούσματα δεν αναφέρονται στις αρχές.

Τα στοιχεία γνωστοποίησε η αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μοντ ντε Μπουκίκιο με αφορμή τον εορτασμό της ”Ημέρας για ένα Ασφαλέστερο Διαδίκτυο”. Η κ. Μπουκίκιο ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός ξεκινάει ήδη μία εκστρατεία για την προστασία των παιδιών από τους κινδύνους του Διαδικτύου.

Η εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τα παιδιά, τους γονείς, τους δασκάλους και όλους όσοι ασχολούνται με τα παιδιά, για το μέγεθος του προβλήματος και επιδιώκει, επίσης, να τους δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες έτσι ώστε να μπορούν να προλαμβάνουν ”εν τη γενέσει” τους προσπάθειες για σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών.

Κύριος στόχος της εκστρατείας είναι να προωθηθεί η επικύρωση και η αποτελεσματική εφαρμογή της Σύμβασης που έχει θεσπίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης και με βάση την οποία, χαρακτηρίζεται ως ποινικό αδίκημα η προσπάθεια ενηλίκων να προσεγγίσουν παιδιά με στόχο τη σεξουαλική ή άλλη τους εκμετάλλευση.

Ποινικά αδικήματα στη Σύμβαση θεωρούνται ακόμη και οι δραστηριότητες των ενηλίκων που προσπαθούν, σε απευθείας σύνδεση, να εξασφαλίσουν οπτικοακουστικό υλικό για την παιδική πορνογραφία.

Η εκστρατεία λαμβάνει υπόψη της ότι τα περισσότερα από τα αδικήματα σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών, άμεσα είτε μέσω διαδικτύου, διαπράττονται από άτομα, στα οποία τα παιδιά έχουν εμπιστοσύνη και βρίσκονται στο οικογενειακό περιβάλλον, στο σχολείο ή στους χώρους των εξωσχολικών δραστηριοτήτων.

Πηγή & φωτό: sigmalive
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *