Το μωρό δεν παίρνει βάρος

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Το μωράκι μου είναι 3,5 μηνών, γεννήθηκε 3 κιλά και πριν 1 βδομάδα που το ζύγισε ο γιατρός ήταν 4,8 κιλά. Τον τελευταίο μήνα πήρε μόνο 320γρ. Του έκανα έλεγχο για ουρολοίμωξη αλλά δεν είχε μου είπε ο γιατρός να του δώσω συμπλήρωμα το οποίο ξεκίνησα χθες να το δίνω με πολύ μεγάλη δυσκολία γιατί δεν θέλει καθόλου το μπιμπερό.

Χρησιμοποίησα το θήλαστρο και διαπίστωσα ότι είχα μόνο 100ml γάλα. Σήμερα που έπρεπε να το ξανά βγάλω για να του δώσω το ξένο είχα μόνο 60ml παρότι το βράδυ τον θήλαζα κάθε 1,5 ώρα περίπου, γιατί το ξένο δεν το έπινε με τίποτα.

Πριν 4 μέρες ξεκίνησα να πίνω κάψουλες μαγιά μπύρας. Τι θα μπορούσα να κάνω για να μη χάσω το γάλα μου και να του δίνω το συμπλήρωμα εφόσον δεν παίρνει βάρος;
Ελενα Σ., Επιδαυρος

Θηλάστε τον συχνά όποτε θέλει ανεξάρτητα από ώρα. Πάρτε 9-12 χάπια μπύρας την ημέρα.

Το μωρό νοσηλεύτηκε τον τελευταίο μήνα, αυτό πρέπει να έφερε κάποια αναταραχή παροδική και το πιο πιθανό είναι να πάει καλύτερα τον επόμενο μήνα, εφόσον επιμείνετε σε συχνό αποκλειστικό θηλασμό.

Για την αύξηση της παραγωγής σας εάν μπορείτε κάντε και 2-3 αντλήσεις την ημέρα αλλά πρώτη προτεραιότητα είναι το παιδί και ο συχνός θηλασμός του. 

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα

μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *