Ταξίδι χωρίς το μωρό

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα!
Είμαι μητέρα ενός βρέφους περίπου 3 μηνών το οποίο θηλάζω αποκλειστικά. Δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα με το θηλασμό ως τώρα, δεδομένου ότι το μωρό αναπτύσσεται κανονικά, αν και η παιδίατρος έχει “συστήσει” σε διάφορες φάσεις να ξεκινήσουμε συμπλήρωμα, κάτι το οποίο δεν έκανα.

Έχουμε κανονίσει με το σύζυγό μου να πάμε ένα ταξίδι στο εξωτερικό για 1 εβδομάδα. χρειαζόμαστε κι οι δυο αυτό το ταξίδι γιατί έχουμε κουραστεί αρκετά.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτό θα έχει επιπτώσεις στην ψυχολογία του και στη συνέχιση του θηλασμού. Να σημειώσω ότι το μωρό θα μείνει με τις γιαγιάδες και τη θεία του στο διάστημα αυτό. Βέβαια δεν το έχουμε αποχωριστεί ως τώρα πάνω από 2-3 ώρες.

Τι μου προτείνετε γι’ αυτό το ταξίδι;
Ευχαριστώ!
Αγγελική Ν., Χαϊδάρι

Σας παρακαλώ πολύ να συζητήσετε το θέμα της απουσίας σας με ένα παιδοψυχίατρο ή παιδοψυχολόγο. Μόνο ένας ειδικό μπορεί να σας αναλύσει με ακρίβεια και επάρκεια ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Σε αυτή την ηλικία το βρέφος δεν μπορεί να διαχειριστεί τον αποχωρισμό και ο αποχωρισμός θα έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις.

Καλή συνέχεια.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

5 Σχόλια

 1. Καλέ γιατί μόνο μια βδομάδα? προτείνω τον γύρο της γής διάρκειας ενός μηνός……
  Μάλλον σκυλάκι θέλατε και σας προέκυψε μωρό…
  Δυστυχώς όμως αυτά είναι πιο δύσκολα στο "παρκάρισμα"…..

 2. Καλέ μην την πυροβολείτε τη γυναίκα…έκανε μια ερώτηση, την απασχολεί προφανώς. Και είναι και λογικό να υπάρχει μεγάλη κούραση, ιδιαίτερα ψυχολογική όταν είναι το πρώτο μωράκι. Αγγελική, νομίζω ότι αν προσπαθήσεις να το φέρεις όσο γίνεται πιο ρεαλιστικά στο νου σου θα δεις ότι κι εσύ ίσως έχεις πρόβλημα να λείψεις μακριά από το μωρό σου για τόσο πολύ αυτή τη στιγμή. Από την εμπειρία μου θα σου έλεγα ότι ίσως το πιο αποτελεσματικό είναι, αφού έχεις διαθέσιμα χέρια να σε βοηθήσουν, να γεμίσεις αρκετές ώρες της ημέρας με δραστηριότητες που σε αναζωογονούν και που ευχαριστιέστε να μοιράζεστε με τον άντρα σου. Ή έστω κάποια διανυκτέρευση. Καλή έμπνευση για την αποτελεσματικότερη και λιγότερο οδυνηρή (για όλους σας)ξεκούραση!
  Μ.Π.Δ.

 3. Η ανωνυμία δεν δίνει το δικαίωμα για υβριστικούς χαρακτηρισμούς! Παρακαλούμε για την ευγενική συμπεριφορά σας.

  Δεν είναι ωραίο οι διαχειριστές να αναγκαστούν να απορρίπτουν σχόλιά σας.

  Ευχαριστούμε πολύ,
  η ομάδα του Μητρικού Θηλασμού

 4. Καλά; πόσο χαζή και ανευθυνή μπορεί ναναι μια μάνα;Που τ αφήνεις κυρά μου το μωρό;μια βδομάδα; κι αν δεν δεχτεί να φάει συμπλήρωμα τι θα φάει; αυγά μάτια;αν σου σταματησει εσένα το γάλα; η θα θυλάζεις τον κουρασμένο σύζυγο; ψυχολόγο δεν χρειάζεται το μωρό ακόμα τουλαχιστον, γονεις σαν εσας χρειαζονται ψυχιατρο!!!

 5. Στα μωρά η 1 εβδομάδα μπορεί να ισοδυναμεί με 1 χρόνο, επειδή δεν έχουν την αίσθηση του χρόνου… και αν κουραστήκατε από τώρα τί θα κάνετε στους 6 μήνες, στον 1 χρόνο…;; Τότε θα φύγετε για 3 μήνες; Νομίζω ότι όταν αναλαμβάνουμε μία υποχρέωση, πρέπει να είμαστε συνεπείς και να κάνουμε αυτό που πρέπει, ειδικά όταν αφορά ένα μωρό το οποίο μάλιστα ποτέ δε ζήτησε από μόνο του να έρθει στον κόσμο! Και έπειτα σκέψου ότι όταν με το καλό επιστρέψεις από το ταξίδι, μήπως αντιδράσει το παιδί άσχημα και έχει γίνει γκρινιάρικo; Τσάμπα η ξεκούραση αν είναι να ταλαιπωρηθείς στη συνέχεια… αν ξεκουραστείς και δεν έχεις μονίμως το άγχος του παιδιού…!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *