Μαστίτιδα και ανοιχτή πληγή στο στήθος

Μαστίτιδα και ανοιχτή πληγή στο στήθος

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Αντιμετώπισα πρόβλημα μαστίτιδας και ανέβασα πυρετό 38,5 ενώ παράλληλα είχα ανοιχτή πληγή στο στήθος.

Το πετρωμένο γάλα κατάφερα και το αφαίρεσα και έπεσε και ο πυρετός αλλά η πληγή στο στήθος παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα ανοιχτή (περίπου 2 μήνες). Δεν έκλεινε εύκολα και παρόλο που ζήτησα από το γιατρό μου να πάρω κάποια αντιβίωση ή έστω κάποια αλοιφή δεν μου έδωσε. Τελικά μετά από πολύ κόπο η πληγή έκλεισε. Έχει περάσει ένα διάστημα πλέον 3 μήνες από τότε που έκλεισε η πληγή.

Ήθελα να ρωτήσω αν αυτό μπορεί να μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα μελλοντικά στην υγεία μου. Γενικότερα δεν αισθάνομαι ότι έχω ανακάμψει και νιώθω τις αρθρώσεις μου να πονάνε.

Θεωρείτε ότι είναι απαραίτητο να κάνω κάποιες εξετάσεις; ή να λάβω έστω και καθυστερημένα κάποια αντιβίωση;

Ευχαριστώ.
Ντίνα Π., Περιστέρι

Θεωρώ ότι το πρόβλημά σας υποθεραπεύτηκε αναίτια.

Η μαστίτιδα που δεν περνάει και το απόστημα πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα με αντιβίωση – με παράλληλη και εντονότερη συνέχιση του θηλασμού φυσικά στην περίπτωση της μαστίτιδας, με αντλήσεις στην περίπτωση του αποστήματος.

Ανοιχτή πληγή χρειάζεται μικροβιολογικό έλεγχο για ανίχνευση μικροβίων, το ίδιο μπορεί να γίνει σε κάποιες περιπτώσεις με έλεγχο του γάλακτος.

Για όλα αυτά χρειάζεστε μια πλήρη εκτίμηση από σύμβουλο γαλουχίας IBCLC και σωστή γυναικολογική εκτίμηση. Αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε να καθοριστεί εάν είναι ανάγκη για εξετάσεις ή θεραπεία και τι ακριβώς.


Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *