Μετά το μπιμπερό… δεν πιάνει το στήθος

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή κυρία Παπαδήμα, πρώτα από όλα καλή χρονιά!
Με ενδιαφέρον και θαυμασμό παρακολουθώ τη στήριξη που αμέριστα προσφέρετε σε τόσες θηλάζουσες και μη, μανούλες.

Έχω μεγάλη ανάγκη από τη βοήθειά σας.
Θηλάζω ένα κοριτσάκι δυόμιση μηνών. Ξεκινήσαμε καλά, βέβαια θήλαζε μόνο πέντε λεπτά από τον ένα μαστό αλλά κοιμόταν ικανοποιητικά τις περισσότερες φορές (3 ώρες, περίπου).

Χρειάστηκε, πριν κλείσει μήνα να πιει γάλα από το μπιμπερό 3 φορές επειδή είχα να πάω σε γιατρούς και κατά τη διάρκεια του δεύτερου μήνα γύρω στις 20 φορές, με επακόλουθο τώρα πλέον να μην πιάνει το στήθος μου (ειδικά τις τρεις τελευταίες ημέρες). Με το που την τοποθετώ για θηλασμό κλαίει σπαρακτικά και αρνείται επίμονα. Έχω κάνει άπειρες προσπάθειες να την ηρεμήσω και μετά την τοποθετώ στο στήθος, αλλά δεν αλλάζει κάτι.

Είναι τώρα 3 ημέρες που μόνο τα ξημερώματα κάνει δύο θηλασμούς ενώ όταν είναι σε επαγρύπνηση η ίδια απογοητευτική κατάσταση. Της έχω δώσει και ξένο όταν δεν είχα προβλέψει να αντλήσω γιατί πίστευα ότι θα θήλαζε.

Νιώθω αποτυχημένη ενώ θέλω τόσο πολύ να τη θηλάσω, το λαχταρώ όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε! Τα μηνύματα που δέχομαι από τον περίγυρό μου είναι εντελώς αρνητικά, δηλαδή κατά του θηλασμού, εγώ όμως αντιστέκομαι!

Σας παρακαλώ, βοηθήστε με!
Να επισημάνω ότι δυστυχώς βάζει λίγο και πιπίλα η μικρή. Επίσης, άρχισε να αρνείται να θηλάσει όταν την έπιαναν κάτι κολικοί και τότε νομίζω ότι έχασα το … “παιχνίδι”. Να επισημάνω ότι 06/01/2011 κάναμε τα πρώτα μας εμβόλια, 07/11 θήλαζε κανονικά αλλά 8, 9 και 10 /11, μόνο μπιμπερό εκτός από δύο πρωινούς θηλασμούς. Δυστυχώς εγώ της δίνω το μπιμπερό γιατί δεν έχω τρίτο πρόσωπο για να να την ταΐσει.

Δεν έχω από πουθενά στήριξη και μεγαλώνω και ένα δίχρονο αγοράκι το οποίο λόγω δουλειάς το θήλασα μόνο 3 μήνες, οπότε πείτε ότι το έχω και αποθημένο να θηλάσω την μικρή για όσο περισσότερο μπορώ τώρα που δεν εργάζομαι!!

Σας ικετεύω, βοηθήστε με!
Με εκτίμηση,
Αναστασία Π., Πάτρα

Για μερικά μωρά αρκεί και μόνο ένα μπουκάλι για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το θηλασμό. Θα πρέπει να αφιερώσετε πολλές ώρες προσπαθώντας να αυξήσετε τη συνεργασία του μωρού.

Γενικά συστήνονται:

  • Αυξημένη δερματική επαφή, δηλαδή ξεντύνετε το μωρό και το βάζετε στο γυμνό σας θώρακα, το σκεπάζετε για να μην κρυώνει. Αυτό το κάνετε όσο πιο συχνά και για όσο περισσότερη ώρα μπορείτε. Προτιμάτε τις ώρες που το μωρό είναι ήρεμο.
  • Κοινός ύπνος. Κοιμίζετε το μωρό δίπλα σας όσο πιο συχνά γίνεται.
  • Κοινό μπάνιο. Γεμίζετε τη μπανιέρα και χαλαρώνετε με το μωρό αγκαλιά.

Αν μπορέσετε να επισκευθείτε έναν σύμβουλο θηλασμού, θα σας βοηθήσει.

Καλή συνέχεια

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *