Επιστροφή στο φυσικό θηλασμό

Επιστροφή στο φυσικό θηλασμό

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα σας,

θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με την προσπάθεια που κάνουμε για επιστροφή στον φυσικό θηλασμό.

Το αγοράκι μου είναι 27 ημερών και από την αρχή της γέννησης του το θήλαζα καθημερινά. Όμως με οδηγίες από το μαιευτήριο, με ενημέρωσαν να του δίνω και ξένο γάλα καθώς θεωρούσαν ότι το δικό μου δεν ήταν αρκετό και επιπλέον επειδή κοιμόταν στο στήθος.

Με δική μου επιμονή όμως, καθώς ήθελα το μωρό μου να τρέφεται μόνο με μητρικό γάλα, αγόρασα μόλις πήγαμε σπίτι θήλαστρο και αντλώ ημερησίως περίπου 5 φορές με συνολική ποσότητα 600 ml περίπου. Έτσι σε κάθε γεύμα θήλαζα πάντα το μωρό και αν το έβλεπα ανήσυχο στο τέλος του θηλασμού, του έδινα και το μπουκάλι με την άντληση, περίπου 80 ml.

Η αλήθεια είναι όμως ότι θέλω να προσπαθήσω τον αποκλειστικό θηλασμό και έτσι τις τρεις τελευταίες μέρες θηλάζω το μωρό μου όποτε το ζητάει χωρίς να του δίνω επιπλέον μπιμπερό. Έχω μόνο μια μικρή ποσότητα στο ψυγείο από την άντληση για το βράδυ που ίσως πεινάει και άλλο.

Παρακαλώ πολύ για την χρήσιμη γνώμη σας σχετικά με το αν έχω ακόμα ελπίδες να θηλάσω αποκλειστικά και για το αν είναι χρήσιμο να συνεχίσω τις αντλήσεις.

Σας ευχαριστώ πολύ
Μαρκέλα Τ., Αθήνα

Συνεχίστε έτσι και παρακολουθείτε το βάρος του, κάθε εβδομάδα και τις βρεγμένες πάνες καθημερινά για δύο εβδομάδες. Αν το παιδί βρέχει 6-8 πάνες το 24ωρο και βάζει 150-200 γρ. την εβδομάδα, συνεχίστε έτσι. Αν κάτι από τα δύο δεν ισχύει να το ξανασυζητήσουμε στο τέλος της πρώτης εβδομάδας.

Καλή συνέχεια!

(σας παρακαλώ πολύ να γράφετε πάντα τις ζυγίσεις με τις ημερομηνίες δίπλα, έτσι μας διευκολύνετε και οι μπορούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει).

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *