Πόνος κατά το θηλασμό

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα σας,
Τη στιγμή που το μωρό πάει να πιάσει το στήθος πονάω πάρα πολύ. Ο πόνος ξεκίνησε από το μαιευτήριο την 3 μέρα παρόλο που οι μαίες εκεί μου έλεγαν ότι έχει πιάσει μια χαρά. Μου πρότειναν να βάζω αλατόνερο και να το ξεπλένω κάθε φορά πριν το θηλασμό.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα στο σπίτι με αποτέλεσμα κάθε φορά που τελειώνει το ένα γεύμα σκέφτομαι με άγχος το επόμενο. Χθες πήρα και θηλές σιλικόνης μπας και είναι λίγο καλύτερα αλλά και πάλι πονάει όταν πιάνει το στήθος.

Είναι πολύ λαίμαργος μου φαίνεται και δεν μπορώ να τον πετύχω ήρεμο για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που πιάνει.

Θα βοηθήσει το θήλαστρο; Σας παρακαλώ βοηθήστε με γιατί έχω πάρα πολύ γάλα και είναι κρίμα να μη μπορώ να χαρώ μία τόσο φυσιολογική διαδικασία.
Βικτωρία Α., Μεταμόρφωση

Ο θηλασμός του μωρού θα πρέπει να αξιολογηθεί από κοντά από κάποιο σύμβουλο θηλασμού για να διορθώσει τη στάση του μωρού και να σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε.

Καλή συνέχεια.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

1 Σχόλιο

  1. Κι εγώ πονούσα στην αρχή. Δεν ξέρω αν οφειλόταν σε λάθος στάση του μωρού, πάντως μετά από λίγο καιρό πέρασε. Εγώ πονούσα πολύ τα πρώτα δευτερόλεπτα και μετά ο πόνος εξαφανιζόταν. Δεν άλλαξα κάτι, μάλλον το μωρό συνήθισε να παίρνει καλύτερα τη θηλή και να τρώει πιο αποτελεσματικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *