Το σεξ πριν και μετά το παιδί με… γυναικεία ματιά!

Το σεξ πριν και μετά το παιδί με… γυναικεία ματιά!


Γράφει η Μάρθα
www.mitrikosthilasmos.com

SEX… μήπως σας είναι άγνωστη η λέξη;
Στενοχωριέστε που όταν ξεσκονίζετε στο σπίτι, ανοίγετε και το συρτάρι με τα νεγκλιζέ, για να τα ξεσκονίσετε κι αυτά; Ε, λοιπόν μάθετε πως δεν είστε από τις λίγες στις δισεκατομμύρια γυναίκες-μαμάδες του πλανήτη, απλώς… είστε μία από αυτές!

Δεν αναγνωρίζετε τον εαυτό σας, αλλά ούτε και τη σχέση σας;
Δεν είναι λίγες οι φορές που αναρωτιέστε αν είστε η ίδια γυναίκα, που κάνατε σεξ με τον σύντροφο σας, στη μπανιέρα, στον καναπέ, και όπου αλλού σας ερχόταν όρεξη;

Το απρόβλεπτο δε, ήταν το φόρτε της σχέσης σας. Καθημερινές, Σαββατοκύριακα, δεν άλλαζε κάτι τραγικά. Ε, όσο να πεις, τα Σαββατοκύριακα, τα γουργουρητά και οι αγκαλιές σαν τις γάτες στον καναπέ, είχαν μεγαλύτερη διάρκεια και συχνότητα, αλλά και τις καθημερινές, εφαρμόζατε ουκ ολίγες φορές, το “τρώγοντας έρχεται η όρεξη”.

Τώρα όμως έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Η λέξη σεξ ευτυχώς έχει τρία γράμματα και είναι από τις εύκολες, αλλιώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ή να ξεχνούσατε πώς γράφεται ή πώς προφέρεται. Τώρα θα μου πείτε, πώς έγινε αυτό; εσείς ξέρετε καλύτερα, αλλά ας πιάσουμε την “πικραμένη” ιστορία από την αρχή.

Από την πρώτη στιγμή που ανακαλύψατε μέσω της σύγχρονης ιατρικής, από την ροζ κουκίδα ότι δεν είστε μία όπως φαίνεται, αλλά δύο, ο αγαπημένος σας αντρούλης, αυτός που πριν ήταν θηρίο ανήμερο στο σεξ, άρχισε να σας αντιμετωπίζει ως δύο. Όπως δεν θα δεχόταν να κάνει σεξ ενώπιον ενός μικρού παιδιού, έτσι και τώρα νοιώθει ότι ο γιος ή η κόρη του, θα είναι παρόντες -μάλλον από την κλειδαρότρυπα του αφαλού σας!!

Αυτός είναι ο ένας λόγος. Υπάρχουν όμως κι άλλοι. Ο ένας είναι ότι φοβάται ότι μπορεί να πάθετε κάτι και έτσι του κόβεται η όρεξη στο φτερό, και ο άλλος είναι αυτός που έρχεται αργότερα, όταν σας βλέπει να στρογγυλεύετε στην κοιλίτσα.

Ειδικά τότε είναι που φοβάται και τη σκιά του. Βέβαια, εσείς κάθε φορά που φεύγετε χεράκι χεράκι από τον γυναικολόγο, μια ελπίδα να σιγοκαίει την έχετε, μια που ο γιατρούλης σας, τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για σεξ, αφού στην εγκυμοσύνη όλα εξελίσσονται ομαλά, αλλά, μετά την πρώτη εβδομάδα αδράνειας, καταλαβαίνετε ότι ο αντρούλης σας, και δέκα γυναικολόγους να άκουγε, πάλι δεν θα έπαιρνε το πράσινο φως, να κάνει στη μάνα του αγέννητου παιδιού του τέτοιο “κακό”!

Είπατε να το ρίξετε και στην ομαδική ανάγνωση εκείνων των υπέροχων βιβλίων που έχουν εκείνες τις ωραίες εικόνες και σας δείχνουν πώς εξελίσσεται η εγκυμοσύνη, βήμα βήμα, πόσο είναι το μωρό (παίρνετε τον χάρακα και μετράτε πόσο ψήλωσε κάθε φορά το σποράκι σας), τί πρέπει να τρώτε και μόλις φτάσετε στο σημείο που αναφέρει ότι το σεξ κάνει καλό στην εγκυμοσύνη, εσείς το διαβάζετε με πιο δυνατή φωνή, αλλά και πάλι επιβεβαιώνεται το περιβόητο “φωνή βοώντος εν τη ερήμω”.

Εσείς, όχι ότι καίγεστε για σεξ, (τη μια η υπνηλία, την άλλη οι αναγούλες και μετά το κερασάκι οι καούρες και οι πόνοι στη μέση) αλλά μια επιβεβαίωση στη χάση και στη φέξη, την θέλατε είναι η αλήθεια! Γιατί με όλη τη νέα εικόνα του εαυτού σας, και το αγαπημένο σας τζην που κάθεται στην ντουλάπα (την ώρα που οι άλλες οι άτιμες φοράνε εκείνα τα ασφυκτικά εφαρμοστά τζηνάκια και κουνιούνται και λυγιούνται και σας έρχεται να πάτε να τις σκίσετε το τζην με τον σουγιά…), θέλετε το κατιτίς σας για να νιώσετε λίγο γυναίκα, λίγο επιθυμητή, λίγο κάπως τελοσπάντων.

Οι μήνες όμως περνάνε και ο αγαπημένος σας, το μόνο που σας χαϊδεύει είναι η κοιλίτσα σας!! Εσείς βρίσκετε παρηγοριά, λίγο στις φωτογραφίες των υπερήχων, λίγο στο δωμάτιο του μωρού που ετοιμάζετε και λίγο στο ψυγείο, που η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό, έχει γίνει αχώριστος φίλος σας.

Τα δε τηλέφωνα με κάποιες φίλες σας, που κάνατε το λάθος να τις ρωτήσετε αν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους κάνανε σεξ, και σας απάντησαν καμαρωτές και χαμογελαστές, ότι οι άντρες τους δεν κρατιόταν μέχρι τελευταία, τα έχετε κόψει γιατί μετά από αυτά… η επιδρομή στο ψυγείο και τα νεύρα έφταναν στο αποκορύφωμα τους.

“Δεν θα γεννήσω”; σκέφτεστε, θα του δώσω εγώ μετά να καταλάβει. Από την ώρα όμως που εμφανίστηκε το μικροσκοπικό νέο μέλος της οικογένειας σας, και πατήσατε το πόδι σας στο σπίτι σας… μάλλον εκείνο σας έδωσε να καταλάβετε!!!!!!

Η μανούλα σας, σας προμήθευσε και με εκείνα τα ωραιότατα κορσεδάκια για να πατηθεί η κοιλιά, είστε ζωσμένη και με τη ζώνη (επίσης για να πατηθεί η κοιλιά), και η αυτοπεποίθηση σας έχει χαντακωθεί στα καινούργια σας “γιαγιουλέ” extra large βρακάκια (έχετε κανα 2-3 για να τα συναλλάζετε) που τοποθετήθηκαν πάνω από τα ωραία σας στριγκάκια που σημειωτέον… έχουν να φάνε πολυυυυυυύ αράχνη μέχρι την επάνοδο τους στο συρτάρι!

Οι σαράντα μέρες όμως πέρασαν, εσείς αρχίσατε να καταλαβαίνετε τί θέλει και πότε το θέλει το μικρό σας πλασματάκι, και έτσι, νοιώθοντας ότι πλέον έχετε ψιλοπροσαρμοστεί στον νέο σας ρόλο, αρχίσατε να αναθαρρεύετε.

Βέβαια, όχι ότι και πάλι καίγεστε για σεξ, μια που το σουτιέν δεν προλαβαίνει να κλείσει από τους μαραθώνιους θηλασμούς, η αϋπνία σας έχει κάνει Φρέντυ Κρούκερ στο δρόμο με τις λεύκες στη θηλυκή έκδοση, αλλά είναι αυτή η άτιμη η επιβεβαίωση που σας κλείνει το μάτι στη γωνία, και εσείς καίγεστε για να αποκτήσετε έστω και ένα μικρό κομματάκι της.

Έλα όμως που τίποτα δεν συνηγορεί υπέρ σας. Ο αντρούλης σας, τώρα έχει νέο κόλλημα. Βλέποντας σας με το μωρό στο στήθος, δεν νοιώθει άνετα να αγγίξει το σώμα σας. Υπάρχουν κάποιοι που εξοικειώνονται στην ιδέα μετά από λίγο καιρό, υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι που θέλουν πολύυυυυυυυ περισσότερο χρόνο!!!!!!

Αν ο “αγαπητός” είναι στην πρώτη κατηγορία, μετά από λίγο καιρό που θα κάνετε υπομονή, θα ανάψει μόνος του το φως στο τούνελ! Αν έχετε άντρα της δεύτερης κατηγορίας οπλιστείτε με υπομονή και εκσκαφέα για να βρείτε εσείς το φως στο τούνελ και να τον καλέσετε να το δει!!

Στο μεταξύ… μην μπαίνετε στον κόπο να τρέχετε για αποτριχώσεις, και να χάνετε χρόνο και χρήμα, (είναι μεγάλο πλεονέκτημα αν το δείτε από μια άλλη οπτική γωνία, το να μην ασχοληθείς για λίγο καιρό με….τρίχες) γιατί θα γίνετε πιο Τούρκος από ότι είστε ήδη!!

Τί μπορείτε να κάνετε; Αφήστε την καραμπίνα στην άκρη, απολαύστε τις μοναδικές αυτές στιγμές που περνάνε πολύ γρήγορα με το λιλιπούτειο ανθρωπάκι σας, χαλαρώστε με ευχάριστες ταινίες, με λίγο διάβασμα, και απλώς αφήστε τον χρόνο να διευκολύνει την προσαρμογή σας στους νέους ρόλους, και να βρείτε τους παλιούς σας εαυτούς.

Αν δυσκολεύεστε να τους βρείτε, προσπαθήστε να κάνετε πράγματα που κάνατε και παλιά. Όταν τελειώσετε με τον θηλασμό, ένα ταξιδάκι απόδρασης, θα είναι ότι πρέπει για την “ανεύρεση των παλιών καλών καιρών”.

Ακόμα και σε κάποιες εξόδους που θα είστε μόνο τα δυο σας, θα νιώσετε τη σχέση σας αναζωογονημένη. Αν σκοπεύετε να παρατείνετε τον θηλασμό, μην κολλάτε και πάρτε μαζί σας και το βλαστάρι σας. Αν αλλάξετε περιβάλλον, θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Μην ξεχνάτε ότι στο κρεβάτι δεν πρέπει να κάνετε μισή ώρα αναφοράς στο πώς πέρασε η μέρα σας με το μωρό και αν έκανε κακά ή αν έφαγε τρεις ή πέντε ή δέκα φορές και αν δυσκολεύτηκε να ρευτεί. Στο κρεβάτι πρέπει και οι δυο σας να χαλαρώνετε.

Ο μισός δρόμος για τη λύση στο “πρόβλημα”, είναι να μην επαναπαυτείτε. Αν ο ένας από τους δύο έχει επαναπαυτεί, ο άλλος πρέπει να τον “ξυπνήσει”. Καμία σχέση δεν ευδοκιμεί, όταν το ζευγάρι ξεχνάει ότι εκτός από πατέρας και μητέρα είναι και άντρας και γυναίκα.

Εάν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που το σεξ πλέον βρίσκεται στο τελευταίο σκαλί των προτεραιοτήτων και δεν σας αφορά ότι διαβάσατε (τυχερούλες!!!!!).. απλώς εφαρμόστε το ένα και μοναδικό “τρώγοντας έρχεται η όρεξη”, για να μην ζείτε με έναν σύντροφο που περιμένει στην γωνία… να πάρει έστω και ένα κομματάκι από εκείνη την επιβεβαίωση που λέγαμε!

 

4 Σχόλια

  1. Από την επιθετικότητα που αντιλαμβάνομαι στο λόγο σας κυρία μου είναι προφανές ότι έχετε παρεξηγήσει κάποια από τα λεγόμενα μου.. δικαιολογημένα ίσως γιατί τα έγραψα βιαστικά…..
    Πρώτον αναφέρθηκα σε άντρες συζύγους που σκέφτηκαν ή είδαν κάτι που δεν άντεχαν και υπήρξε η δυσκολία στη μετέπειτα σχέση με τη γυναικά τους όπως αναφέρει το παραπάνω κείμενο, και παρακάτω είπα ότι αυτό πρόσεξα εγώ: να μην πιέσω τον σύζυγο μου να ΑΝΑΛΎΣΕΙ(ΣΚΕΦΤΕΊ)ή να ΔΕΙ κάτι που δεν μπορεί να καταλάβει ή να διαχειριστεί.
    Μιλώντας λοιπόν για
    " αυτό που εμάς μας φαίνεται φυσιολογικό"
    εννοώ την αλλαγή του σώματος μας στην εγκυμοσύνη που κορυφώνεται την ώρα του τοκετού. Δεν είναι ούτε σεμνοτυφία ούτε ερωτισμός να δέχεσαι ότι υπάρχουν κάποια όρια που έχει ο κάθε άνθρωπος..
    Κατά την άποψη τη δική μου, ένας άντρας δεν χρειάζεται να παρευρίσκεται την ώρα του τοκετού ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ αυτό που θα περάσει η γυναικά του για να φέρει στο κόσμο το παιδί του.(εδώ πάει το να δει)
    Οι περισσότεροι αν το κάνουν το κάνουν γιατί τους έχουν πιέσει οι γυναίκες τους οι οποίες θεωρούν ότι μέσα από αυτή την ιερή διαδικασία θα ενωθούν μαζί τους. Για εμένα είναι λάθος.
    Θεωρώ ότι δεν είναι στη φύση τους να διαχειριστούν ούτε την εικόνα ούτε την ένταση του τοκετού… αν ήταν, θα δημιουργούσαν κι αυτοί μέσα τους ζωές, θα τις προστάτευαν στο σώμα τους για 9 μήνες, θα γεννούσαν και θα θήλαζαν. Υπάρχουν σίγουρα εξαιρέσεις με άντρες που έχουν την ωριμότητα και θέλουν και αντέχουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία, αλλά είναι εξαιρέσεις, ας μη κοροϊδευόμαστε.
    Κι όσο αφορά το θηλασμό στο κείμενο παραπάνω εάν το έχετε διαβάσει λέει ότι ο "αντρούλης" κολλάει βλέποντας τη γυναικά του να θηλάζει, κι εγώ απαντάω ότι ο "αντρούλης" του κειμένου έχει ΑΝΑΛΎΣΕΙ παραπάνω από ότι πρέπει το θηλασμό του παιδιού του , όχι επειδή φταίει το παιδί που απλά τρώει, αλλά γιατί μπήκε στη διαδικασία να το κάνει επηρεαζόμενος από τη στάση της γυναικάς του, που πιθανόν να έχει αλλάξει επειδή η ίδια βλέπει τον εαυτό της διαφορετικά, και γιαυτό δεν μπορεί να την αγγίξει .
    Εγώ πρόσεξα να μην κάνω τον άντρα μου να ΣΚΕΦΤΕΊ ή να νιώσει άβολα απέναντι μου επειδή θηλάζω,
    γιατί ακριβώς,
    είναι ΤΌΣΟ φυσιολογικό όσο και η πράξη της αναπαραγωγής.
    Αλωστε ο θηλασμός αποτελεί το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας της αναπαραγωγής.
    Δεν μίλησα ούτε για αποξένωση των μπαμπάδων ,ούτε για αφύσικο θηλασμό,
    αυτά ήταν συμπεράσματα που σας τα δημιούργησε η οξύθυμη κατάσταση που βρεθήκατε διαβάζοντας και μη κατανοώντας αυτά που λέω.
    Και τέλος ΝΑΙ, επειδή είναι ωραίο, ΠΟΛΎ ωραίο, ο άντρας να γίνει και να νιώσει μπαμπάς μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, καλό είναι εμείς οι γυναίκες να μην παραβιάζουμε κάποια όρια και να κρατάμε τις ισορροπίες.

  2. Να μη δει το θηλασμό; δεν αντέχουν να διαχειριστούν αυτό που σε ΕΜΑΣ (;) φαίνεται φυσιολογικό;;; Γιατί δεν είναι κοινά αποδεκτό; υπάρχει άνθρωπος που θεωρεί αφύσικο το θηλασμό; αφού θηλαστικά όντα είμαστε! Δεν μας χάρισε στήθος η φύση για να το έχουν στο στόμα τους όταν γίνουν άντρες… αλλά να το έχουν στο στόμα τους ως μωρά για να αναπτυχθούν και να γίνουν άντρες!
    έλεος πια!
    μας έχει φάει ή σεμνοτυφία ή ο ερωτισμός και χάνουμε τη φύση μας ρε παιδιά… (άντρες-γυναίκες)

    εμείς οι γυναίκες οφείλουμε να κρατήσουμε τις ισορροπίες και να μην αποξενώνουμε τους άντρες μας από αυτή την απόλυτα φυσιολογική διαδικασία που είναι για πολλούς και διάφορους λόγους ωραίο να συμμετέχει ΚΑΙ ο μπαμπάς!!

    σορρυ που δεν συμφωνώ αλλά γυναίκες παίρνουν, όχι πορσελάνινινες κουκλίτες!

  3. θεωρώ ότι όντως υπάρχουν αυτές οι καταστάσεις αλλά ανήκουν στην μειοψηφία ή σε περιπτώσεις που οι άντρες μπήκαν ή πιέστηκαν να μπουν στη διαδικασία να σκεφτούν ή να δουν παραπάνω από αυτά που αντέχουν… Εγώ με τον άντρα μου το μονό κενό που αφήσαμε στην προσωπική – σεξουαλική μας ζωή ήταν το διάστημα των 40 ημερών μετά τον τοκετό..
    αλλά πάντα πρόσεχα από την αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι την ανάρρωση μου μετά τον τοκετό να μην τον βάλω να σκεφτεί, να αναλύσει ή να δει κάτι σε όλη αυτή τη πολύμηνη διαδικασία που ζει η γυναικά (συμπεριλαμβανομένου και τον θηλασμό του παιδιού μας) γιατί είμαι της άποψης ότι δεν αντέχουν οι περισσότεροι άντρες να διαχειριστούν αυτό που εμάς μας φαίνεται τόσο φυσιολογικό.

  4. Υπάρχουν όντως τέτοιες καταστάσεις κ τέτοιοι άνθρωποι; Δεν ειναι λίγο υπερβολικό;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *