Τι χρώμα έχουν τα μάτια του μωρού μου;

Τι χρώμα έχουν τα μάτια του μωρού μου;

Τελικά, είναι ξανθό με γαλανά ματάκια ή μελαχρινό με καστανά; Μόλις βγήκατε από το μαιευτήριο και δεν μπορείτε να καταλάβετε τι χρώμα έχουν τα ματάκια του.

Προς το παρόν, τίποτα δεν είναι βέβαιο. Για να μάθετε τα χρώματα των βασικών χαρακτηριστικών του μωρού σας, θα πρέπει να περιμένετε μερικούς μήνες και να ρίξετε μια ματιά στο… γενεαλογικό σας δέντρο.

«Τους πρώτους έξι μήνες, το χρώμα των τριών αυτών χαρακτηριστικών μπορεί να αλλάξει ριζικά. Σύμφωνα με την παράδοση, το χρώμα των ματιών του μωρού αλλάζει, όταν σταματά να θηλάζει.

Αυτή η λαϊκή αντίληψη ανταποκρίνεται -κατά κάποιον τρόπο- στην αλήθεια, αλλά το γάλα της μαμάς δεν έχει την παραμικρή σχέση με την αλλαγή. Απλώς, το πραγματικό χρώμα που θα έχουν τελικά τα μάτια του μωρού εμφανίζεται, αφού το μωρό συμπληρώσει τον 6ο μήνα» διευκρινίζει ο παιδίατρος νεογνολόγος κ. Ελευθέριος Μπίτζιος σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο in.gr.

Μόνο τα μωρά που έχουν πράσινα μάτια δεν αποκτούν ποτέ σταθερό χρώμα, χωρίς, όμως, να παίζει ρόλο η ηλικία σε αυτό. Απλώς, η συγκεκριμένη χρωστική είναι τόσο αραιή, ώστε τα μάτια δεν αποκτούν δικό τους χρώμα, αλλά αντικατοπτρίζουν κάθε φορά το χρώμα του περιβάλλοντος. Γίνονται θαλασσιά, όταν εκτίθενται στο δυνατό φως, ή καστανά μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.

Πηγή & φωτό:  zougla 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *