Αποθηλασμός μετά από 2 χρόνια

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Γεια σας! Έχω μια μικρή 2 χρόνων η οποία είναι έντονα αλλεργική. Στην αρχή η αλλεργία εκδηλώθηκε στις 48 ημέρες με αίμα στα κακά και από τους 18 μήνες που της έβαλα να δοκιμάσει τα γαλακτοκομικά με έκζεμα πάρα πολύ επίμονο. Μέχρι να την δοκιμάσω τα γαλακτοκομικά όταν κάτι την πείραζε έκανε έντονη δυσκοιλιότητα.

Το θέμα είναι ότι σκέφτομαι να αποθηλάσω μόνο και μόνο γιατί εγώ πλέον δυσκολεύομαι να απέχω από τόσες τροφές αλλά σκέφτομαι πρώτον ότι δεν ξέρω τι θα μπορούσα να αντικαταστήσω το γάλα μου και δεύτερον το ψυχολογικό κομμάτι.

Η Μαρίνα παρόλο που είναι 2 χρονών θηλάζει αρκετές φορές μες στην ημέρα και αν καμιά φορά της αρνούμαι βάζει τα κλάματα και γενικά δεν το παίρνει καλά αναγκάζομαι να την θηλασω (της αρνουμαι όταν πχ κάνω κάποια δουλειά).

Ποια είναι η γνώμη σας;
Ασπασία Μ.
, Ιωάννινα


Συγχαρητήρια που τα καταφέρατε τόσο καλά παρά τις στερήσεις.

Τα παιδιά με τόσο έντονη αλλεργία χρειάζονται το μητρικό γάλα για όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι “Είναι καλό τα παιδιά να θηλάζουν για τουλάχιστον δύο χρόνια και πέρα από αυτό όσο είναι αμοιβαία επιθυμητό από τη μητέρα και το παιδί”.

Το αν θα συνεχίσετε ή όχι το θηλασμό, εξαρτάται από την επιθυμία του παιδιού σας και τη δική σας.

Καλή συνέχεια!

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *