Θηλάζω, αλλά παθαίνω βουλιμικές κρίσεις

Απαντά η Μαρία Κουφονικολάκου
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Γεια σας,

Έχω ένα μικρό μωράκι, το οποίο και θηλάζω. Ξέρω πόσο σημαντική είναι η διατροφή της μαμάς που θηλάζει και αισθάνομαι πολύ άσχημα με αυτό το θέμα γιατί παθαίνω βουλιμικές κρίσεις σχεδόν κάθε μέρα και δεν μπορώ να τις ελέγξω. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει πολλά χρόνια, αλλά τώρα νιώθω ακόμη πιο άσχημα λόγω του μωρού.

Ξέρετε κάποιον ειδικό με τον οποίο θα μπορούσα να έρθω σε επαφή προκειμένου να με βοηθήσει να το ξεπεράσω; Ήδη πηγαίνω σε διαιτολόγο-διατροφολόγο, αλλά δεν μπορώ να πειθαρχήσω και να τηρήσω τη διατροφή που μου δίνει.

Σας ευχαριστώ πολύ.
Εύη Κ. Ν. Κόσμος

Αγαπητή Εύη

το πρόβλημά που αναφέρεις ανήκει σ΄αυτό που ονομάζουμε “διατροφικές διαταραχές”. Πρόκειται για μία ομάδα διαταραχών, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν ψυχοθεραπευτικά. Θα μπορούσαμε να σου προτείνουμε κάποια πλαίσια με ένα προσωπικό μέηλ.

Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι, ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι γνωρίζεις ότι πρόκειται για πρόβλημα καθώς και το ότι θέλεις να το λύσεις.

Επίσης είναι αξιέπαινο το ότι συνεχίζεις -παρόλα τα θέματα διατροφής που έχεις- να θηλάζεις το μωρό σου, αφού ο θηλασμός, πέρα από τη διατροφική του αξία, είναι σημαντικός και για την ενίσχυση της σχέσης μητέρας-παιδιού.

Άλλωστε απ΄ότι διαβάζω στο γράμμα σου, το ότι θηλάζεις λειτουργεί αμφίδρομα ευεργετικά, και για το παιδί αλλά και για σένα την ίδια, αφού σχεδόν αποτελεί κίνητρο για να κάνεις κάτι προς την κατεύθυνση της θεραπείας του προβλήματός σου.

Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *