Κάθε μήνας είναι και ένας καινούριος στόχος

Κάθε μήνας είναι και ένας καινούριος στόχος

Ιστορία θηλασμού
από την Μαρία Σ.

Καλησπέρα,
με λένε Μαρία είμαι 30 χρονών και στις 29/3 το 2010 έφερα στον κόσμο το πρώτο μου παιδί! Tο γλυκό μου κοριτσάκι.

Η εγκυμοσύνη μου ότι καλύτερο χωρίς προβλήματα. Πριν ακόμα μείνω έγκυος διάβαζα πολύ για ότι έχει να κάνει με τον θηλασμό, ρωτούσα, ενημερωνόμουν και άκουγα όλους τους άσχετους γύρω να μου λένε διάφορα κομπλεξικά όταν εγώ γεμάτη ενθουσιασμό τους έλεγα τις σκέψεις μου.

Η μικρή μου γεννήθηκε 2.650 κιλά (έφυγε 2.400 από το νοσοκομείο) σε όλοι την διάρκεια της εγκυμοσύνης παρακολουθούσα μαθήματα ανώδυνου τοκετού, ενημέρωση για το θηλασμό σε σύλλογό που προωθεί τον φυσικό τοκετό. Η γέννα μέσα σε 3 ώρες, τέλεια!

Λόγω μικρού βάρους η μαία που είχα μαζί μου με συμβούλεψε να δίνω μετά τον θηλασμό 10ml ξένο γάλα, να σημειώσω ότι η μικρή έφευγε 30 λεπτά την ημέρα από δίπλα μου για παιδίατρο/εξετάσεις είχα δωμάτιο που υποστηρίζει Rooming in.

Με το που γέννησα 2-3 ώρες με την βοήθεια τις μαίας μάθαινα πως να θηλάζω σωστά το μωρό μου.
Η μικρή μου πότε δεν ήπιε ξένο γάλα με δική μου ευθύνη δεν τις έδωσα ούτε τα 10ml που με συμβούλεψε η μαία. Σκόνες δεν αγόρασα ποτέ. Μπουκάλι πήρε όταν έγινε 7 μηνών για να τις δώσω νερό. 

Ακόμα και η μαμά μου απορούσε πως θα μεγαλώσει μόνο με το γάλα μου αυτό το μωρό, και όμως η μικρή μου σήμερα είναι κοντά στα 9 κιλά.

Οι πρώτοι 3 μήνες ήταν πολύ δύσκολοι κάθε μέρα πολύ κλάμα από τους πόνους και την κατάθλιψή που δεν ήξερα τι μου έφταιγε και ένα σπίτι που έπρεπε κάπως να κοντρολάρω μιας που δεν είχα καμιά βοήθεια.

Η μικρή μου 23 ώρες το 24 στο στήθος, πολύ ήρεμο μωρό, γκρίνια μόνο από την δική μου χάλια ψυχολογία και κάποιες μέρες και όταν είχαμε άλμα ανάπτυξης. Μπάνιο και τουαλέτα είδος πολυτελείας, όλα στα γρήγορα! Φυσικά το μωρό κοιμόταν δίπλα μου από την στιγμή που μπήκε στο σπίτι…

Ξέρω είναι δύσκολα, άλλα θέλει πολύ υπομονή. Ο μόνος λόγος που έκανα χρήση του 6μήνου από την δουλειά ήταν το μωρό! Τίποτα άλλο! Ήθελα το μυαλό μου να είναι μόνο εκεί. Ο άνδρας μου στήριγμα σε όλες τις αποφάσεις μου.

Μέχρι σήμερα θηλάζω ακόμα την μικρή μου… κάθε μήνας είναι και ένας καινούριος στόχος που μπαίνει για να συνεχίσω.

Σας ευχαριστώ πολύ για όλες τις πολύτιμες πληροφορίες που ακόμα συνεχίζω να μαθαίνω μέσα από την ιστοσελίδα σας και τους πολύτιμους συνεργάτες σας.

Ευχαριστώ πολύ
Μαρία


Photo: sxc 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *