Θηλασμός και κυλιόμενο ωράριο εργασίας

Θηλασμός και κυλιόμενο ωράριο εργασίας

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Γεια σας και από εμένα. Είμαι η ‘Εφη και στις 08/01/2010 γέννησα ένα κοριτσάκι 3100gr. Θήλασε αποκλειστικά μέχρι 6,5 μηνών. Σταδιακά ξεκίνησε τις στερεές τροφές και η διαδικασία απογαλακτισμού εξελίχθηκε πολύ ομαλά, αφού είναι πολύ θετική στις νέες γεύσεις που μπήκαν στο διαιτολόγιό της. Πλέον θηλάζει σίγουρα το πρωί (7:30-8:00), το βράδυ (21:00-21:30) και τη νύχτα (περίπου στις 3:00). Τις υπόλοιπες ώρες οι θηλασμοί εξαρτώνται από τη διάθεση και την όρεξή της.

Ο προβληματισμός μου οφείλεται στο ότι σε 2 μήνες (η μικρή θα είναι περίπου 13 μηνών) ξεκινάω τη δουλειά με 24ωρο κυλιόμενο ωράριο. Αυτό σημαίνει πως κάθε μέρα θα λείπω από το σπίτι διαφορετικές ώρες.

Συζήτησα με τον παιδίατρο για ξένο γάλα και ξεκίνησα να τη δοκιμάζω. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, μπιμπερό δεν πήρε ποτέ. Το γάλα της το βάζω στο ποτηράκι που πίνει νερό, πορτοκαλάδα κλπ. Η μικρή δεν δέχεται ούτε να το μυρίσει, πόσο μάλλον να το πιει. Κι αυτό συμβαίνει με όποιον και αν προσπάθησε να της το δώσει (μπαμπάς, γιαγιά). Καταλήγω λοιπόν στο ότι δεν είναι έτοιμη να αποθηλάσει και το δέχομαι απόλυτα.

Το ερώτημά μου είναι το εξής: τι θα συμβεί με την παραγωγή μου σε ένα άστατο ωράριο θηλασμού; Το παιδί θα πίνει επαρκή ποσότητα γάλακτος σε περίπτωση που παραλείπονται γεύματα θηλασμού; Εννοείται πως θα προσπαθώ να αναπληρώνω τις ώρες που είμαι σπίτι.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Έφη Γ. Αθήνα

Μπορείτε να συνεχίσετε το θηλασμό τις ώρες που θα βρίσκεστε στο σπίτι. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία συνήθως κάνουν τους θηλασμούς που χρειάζονται τις ώρες που έχουν τη μητέρα τους χωρίς να προβληματίζονται ιδιαίτερα τις άλλες ώρες.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *