Οι “ειδικοί” απαντούν # 201 – Θέμα: Νυχτερινή ανησυχία με κλάματα

Οι “ειδικοί” απαντούν # 201 – Θέμα: Νυχτερινή ανησυχία με κλάματα

ΕΡΩΤΗΣΗ

Γεια σας!

Έχω ένα αγοράκι 6,5 μηνών. Εδώ και κάποιες μέρες ξυπνάει διαρκώς όλη τη νύχτα με κλάματα χωρίς να ανοίξει τα μάτια. Άρχισα να τον παίρνω στο κρεβάτι μας αλλά και πάλι ξυπνάει και κλαίει. Επίσης δυσκολεύεται και να κοιμηθεί, κλείνουν τα μάτια του, αλλά δεν τον παίρνει ο ύπνος, γκρινιάζει και το πρόβλημα είναι μόνο το βράδυ. Πρέπει να πάει 3-3.30 τη νύχτα για να κοιμηθεί. Όλη τη μέρα είναι ευδιάθετος, γελάει, παίζει και κοιμάται πολύ εύκολα. Επίσης τρώει ικανοποιητικά τις κρεμούλες του και πρωί-βράδυ πίνει γάλα (ξένο από τον 4ο μήνα).

Η παιδίατρος μας είπε πως μάλλον πονάνε τα δοντάκια. Πριν 2-3 εβδομάδες βγήκαν τα 2 κάτω. Μπορεί τόσο σύντομα να βγάλει και τα πάνω; κοίταξα τα ούλα του πάνω και δε μου φαίνονται πρησμένα. Ούτε δείχνει να έχει φαγούρα όπως στα προηγούμενα δόντια. Μπούκωμα και πυρετό δεν έχει. Έχει όμως λίγο βήχα και στον ύπνο του τη νύχτα πνίγεται σαν να στραβοκαταπίνει αρκετά συχνά.

Υπάρχει περίπτωση να πεινάει ή να βλέπει άσχημα όνειρα και γι αυτό να κλαίει; αλλά τόσο συχνά και κάθε βράδυ; Μήπως πονάει κάπου; Να προσθέσω πως είχε ΓΟΠ αλλά εδώ και ένα μήνα με τη βοήθεια των στερεών τροφών δεν έχει ξανακάνει εμετό, ούτε γουλιές. Το άγχος αποχωρισμού τι είναι ακριβώς; Μήπως συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Ζητώ συγγνώμη για τον καταιγισμό ερωτήσεων αλλά είμαι νέα μητέρα και αγχώνομαι. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας για μια ακόμη φορά.
Ελένη Ε., Αθήνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Το πιο πιθανό είναι τα δοντάκια. Βάλτε αντιφλεγμονώδη αλοιφή ή δώστε απλό παυσίπονο πριν τον ύπνο. 

Το άγχος αποχωρισμού εμφανίζεται συνήθως αργότερα, στους 8 με 10 μήνες.

Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H. I.B.C.L.C.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *