Οι “ειδικοί” απαντούν # 179 – Θέμα: Θηλασμός – γκρίνια στο στήθος

Οι “ειδικοί” απαντούν # 179 – Θέμα: Θηλασμός – γκρίνια στο στήθος

ΕΡΩΤΗΣΗ

Καλημέρα και συγχαρητήρια για το έργο σας.

Θα ήθελα να ρωτήσω πώς μπορώ να βοηθήσω τη μπέμπα μου η οποία ειδικά από τον 4ο μήνα και μετά πολλές φορές ενώ έρχεται πεινασμένη στο στήθος και ξεκινάει πρόθυμα να θηλάζει γίνεται ο παρακάτω φαύλος κύκλος:

-μόλις κατέβει το γάλα πνίγεται άσχημα
-την απομακρύνω χτυπώντας την στην πλάτη μέχρι να ξαναβρεί την ανάσα της
-περιμένω να ηρεμήσει και τη βάζω στο στήθος (αυτό συμβαίνει 2-3 φορές και αλλάζω και στάση θηλασμού μήπως δε βολεύεται – ξαπλωμένη, στα χέρια, περπατώντας)
-(το μωρό έχει αρχίσει να εκνευρίζεται αλλά το στήθος έχει ξεθυμάνει και δεν τρέχει)
-ζητάει το στήθος, τη βάζω αλλά μετά από 2-3 θηλαστικές κινήσεις τραβιέται απότομα κλαίγοντας και στέκεται εκεί κλωτσώντας τα ποδαράκια της γκρινιάζοντας και πολύ δυστυχισμένη
-τη σηκώνω στην πλάτη να ρευτεί, πάμε βόλτα, ξαναβρίσκει το κέφι της, ζητάει το στήθος και πάλι από την αρχή… με ή χωρίς πνίξιμο πια κλαίει με τη θηλή στο στόμα… τώρα την έβαλα στο άδειο στήθος κ αποκοιμήθηκε αμέσως εξαντλημένη κ νηστική.

Σημειωτέον ότι: α) όταν ερεθιστεί το στήθος για λίγα δευτερόλεπτα πετάει πολύ γάλα από πολλαπλά σημεία σαν το …τηλέφωνο του ντους! β) το βράδυ που ξυπνάει να φάει εξίσου πεινασμένη και με το στήθος πολύ γεμάτο αυτό δε συμβαίνει ποτέ! συνεργάζεται με το στήθος μια χαρά…

Τι κάνω λάθος; Ναι μεν το μωρό είναι πρωταθλητής στην ανάπτυξη για την ηλικία του (4 μιση μηνών, 70 εκ και 8 κιλά) αλλά νιώθω τρομερά άσχημα που δεν μπορώ να το βοηθήσω!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Εύη Κ., Αρκαδία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Εκτιμώ ότι έχετε κάπως ισχυρό αντανακλαστικό της καθόδου του γάλακτος και το μωρό δεν μπορεί να διαχειριστεί όλη την ποσότητα.

Θα πρέπει να απομακρύνετε το μωρό λίγο πριν κατέβει το γάλα, να το αφήνετε να τρέχει σε μια πετσέτα και να ξανατοποθετείτε το μωρό όταν η ροή είναι πιο ομαλή.

Προσπαθείστε να θηλάζετε το μωρό σε ήσυχο περιβάλλον χωρίς πολλά ερεθίσματα (από ότι φαίνεται, το βράδυ μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση).

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας I.B.C.L.C.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *