Οι “ειδικοί” απαντούν # 161 – Θέμα: Όταν το γάλα αρχίζει να μη φτάνει…

Οι “ειδικοί” απαντούν # 161 – Θέμα: Όταν το γάλα αρχίζει να μη φτάνει…

ΕΡΩΤΗΣΗ

Καλησπέρα!! Έχω ξαναεπικοινωνήσει μαζί σας (θέμα 101).

Αφού κατάφερα και αντεπεξήλθα σε 4 μαστίτιδες άρχισα να ελπίζω ότι θα τα πάω καλά αυτή τη φορά. Δυστυχώς από χτες φαίνεται να μην της φτάνει το γάλα μου πια… Ειδικά μέσα στην ημέρα (μεταξύ 11 και 6 το απόγευμα). Συνεχίζω τις αντλήσεις κάθε 2 με 3 ώρες αν δε θηλάσει εκτός απ’ το βράδυ-που κυρίως λόγω κούρασης και όταν το μωρό κοιμάται- που φτάνει και τις 4 ώρες το μεσοδιάστημα.

Μου είχατε συστήσει τριγωνέλλα την οποία θα ξεκινήσω αύριο κιόλας. Απλά κάπου είδα ότι λόγω της ποσότητας που θα καταναλωθεί θα περάσει η οσμή του φυτού σε όλο το σώμα και οπότε στο γάλα. Φοβάμαι μήπως αλλοιωθεί η γεύση και δεν αρέσει στο μωρό. Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο;;

Τις αντλήσεις τις κάνω με το μονό χειροκίνητο θήλαστρο της medela. Κάνω 2 με 3 αντλήσεις την ημέρα. Κάπου είδα ότι το θήλαστρο αυτό είναι μόνο για σποραδική άντληση. Αληθεύει;; Μήπως δεν είναι το σωστό θήλαστρο;; Μάλιστα πιέζω πολύ τους μαστούς μου για να αδειάσουν όσο γίνεται περισσότερο!!

Μήπως μαζί με την τριγωνέλλα να ξεκινούσα και μαγιά μπύρας;; Έχω αρχίσει και στενοχωριέμαι γιατί αν από τώρα (24 ημερών) δεν της φτάνει το γάλα μου , τι θα γίνει στους δύο μήνες;; Δε θέλω να ξαναπεράσω τα ίδια όπως στο πρώτο μου παιδί. Από χτες έχουν αρχίσει να πονάνε και οι θηλές μου γιατί την αφήνω πολύ ώρα να θηλάζει για να πάρει ότι υπάρχει και να χορτάσει!! Τι κάνω λάθος;; Βοηθήστε με!!

Δήμητρα Χ., Ρόδος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Καλημέρα Δήμητρα,

Δεν θα σου σύστηνα να πάρεις Fenugreek (τριγωνέλλα) εάν ήταν επικίνδυνη για το μωρό. Διάβασε τις οδηγίες στην συσκευασία για την σωστή δοσολογία. Συνήθως η γυναίκες παρατηρούν αύξηση του γάλακτος σε 24-72 ώρες, δεν είναι ανάγκη να πάρεις και μαγιά μπύρας. 

Εάν πάλι δεν αισθάνεσαι άνετα θα μπορούσες να πάρεις και ένα τσάι θηλασμού, η και να φτιάξεις μόνη σου (συνταγή)

Αντί για χειροκίνητο θήλαστρο θα ήταν καλύτερα να ενοικιάσεις ένα νοσοκομειακό θήλαστρο.

Gabi Grupe-Κανελλοπούλου
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας I.B.C.L.C.
www.gabi.gr


Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *