Οι “ειδικοί” απαντούν # 160 – Θέμα: Προτίμηση του μπιμπερό από τη θηλή

Οι “ειδικοί” απαντούν # 160 – Θέμα: Προτίμηση του μπιμπερό από τη θηλή

ΕΡΩΤΗΣΗ

Καλησπέρα!!
Έχω ένα αγοράκι 3 μηνών και 4 ημερών και μέχρι τώρα το θηλάζω αποκλειστικά! Πριν 2 όμως εβδομάδες επέστρεψα στην δουλειά και δουλεύω 2:15-9:30! τον θηλάζω πριν και έχω και ατομική τράπεζα γάλακτος !Η πεθερά μου τον ταΐζει φυσικά με το μπουκάλι και κάνει γύρω στα 4 γεύματα όσο εγώ λείπω!

Από χθες παρατήρησα ότι τρώει πολύ λίγο απο το στήθος γύρω στο πεντάλεπτο και γκρινιάζει!! Μετά βγάζω με το θήλαστρο και τρώει γύρω στα 200 ml! το θέμα είναι ότι το γάλα μου έχει αρχίσει να μειώνεται κατά πολύ και φοβάμαι ότι δεν θα του αρκεί το γάλα μου για να καλύπτω τα γεύματα του όσο θα λείπω στην δουλειά!! Να σας πω ότι έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά και στο μοσχάρι και ότι και εγώ απέχω από αυτά!

Πώς μπορώ να αυξήσω την ποσότητα του γάλακτος(έχω προμηθευτεί μαγιά μπύρας) και πως μπορώ πάλι να τον κάνω να θηλάζει όπως πριν λίγο καιρό; Θα ήθελα να τον θηλάσω όσο γίνεται πιο πολύ γιατί μου είπε ο παιδίατρός μου ότι θα τον βοηθήσει και στην αλλεργία του!!!

Σας ευχαριστώ πολύ…
Δήμητρα Γ., Γιαννιτσά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Αγαπητή Δήμητρα,

πρέπει να συνεχίσεις τον άμεσο θηλασμό. Όταν λείπεις να μην δίνονται στο παιδί τεράστιες ποσότητες 200γρ, καλύτερα λίγο και συχνά. Όταν είσαι στο σπίτι δεν πρέπει να του δίνεις ποτέ μπιμπερό.

Αν είναι ανήσυχος μπορεί να είναι από την αλλαγή και από τα παράπονα που του λείπεις. Μην αντιδράς δίνοντας μπιμπερό όταν είσαι μαζί του αλλά θήλαζέ τον, άλλαζε στήθος αν γκρινιάζει.

Σε 6-8 εβδομάδες μπορείς να ξεκινήσεις κρεμούλες που θα τις δίνει η γιαγιά όταν λείπεις. Βάλε στόχο να μην δίνεις μπιμπερό ποτέ όταν είσαι μαζί του. Το ότι το πίνει δεν σημαίνει ότι πεινάει, αλλά αν συνεχίσεις έτσι το μπιμπερό θα σε κερδίσει.

Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H. I.B.C.L.C.


Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *