Ωράριο θηλασμού

ΕΡΩΤΗΣΗ

Καλησπέρα.
Έχω ένα νεογέννητο αγοράκι 10 ημερών. Θηλάζει αποκλειστικά από την τέταρτη κιόλας μέρα της γέννησης του. Δεν του δίνω καθόλου συμπλήρωμα.

Τις πρώτες μέρες του ζητούσε να φάει στο 3ωρο πολλές φορές και στο 4ωρο. Θήλαζε για 20 λεπτά στον κάθε μαστό και ήταν εντάξει. Τώρα πλέον πεινάει στο δίωρο και μένει στον κάθε μαστό παραπάνω από μισάωρο και τον τραβάω εγώ.

Ανυσηχώ μήπως δεν του φτάνει το γάλα μου. Να τον αφήνω όση ώρα θέλει στο στήθος; Δεν αρκούν τα 20 λεπτά ώστε να πάρει επαρκή ποσότητα; Είναι σωστή η τακτική σε κάθε γεύμα και τους δυο μαστούς;

Αναστασία Κ., Γιαννιτσά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Καλημέρα σας και να σας ζήσει το νεογέννητο.

Από αυτά που περιγράφετε το μωρό σας παρουσιάζει μια αναμενόμενη για τις πρώτες ημέρες ζωής του συμπεριφορά.

Το ότι ζητά να θηλάσει συχνά και για μεγάλο διάστημα, οφείλεται στην προσπάθειά του να προκαλέσει μεγαλύτερη παραγωγή γάλακτος και δεν οφείλεται στο ότι το γάλα σας δεν του φτάνει. Επομένως όπως σωστά μαντέψατε πρέπει να τον αφήνεται στο στήθος όσο συχνά και για όσο διάστημα θέλει. Εάν φαίνεται να μην του φτάνει ο ένας μαστός τότε του προσφέρετε και τον δεύτερο.

Μην ξεχνάτε ωστόσο ότι κριτήριο για το αν σιτίζεται καλά το μωρό σας είναι το να βρέχει περίπου 6 πάνες και να λερώνει περίπου 4 πάνες την ημέρα, καθώς και το πόσο βάρος παίρνει.

ΠαιδίατροςMSc, MRCPCH, PgDip (Allergy)
 Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας I.B.C.L.C.
www.paedhealth-development.gr

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *