Οι “ειδικοί” απαντούν # 147 – Θέμα: Δυσκοιλιότητα βρέφους

Οι “ειδικοί” απαντούν # 147 – Θέμα: Δυσκοιλιότητα βρέφους

ΕΡΩΤΗΣΗ

Γεια σας,
ο γιος μου είναι 5,5 μηνών περίπου, τον θηλάζω και παράλληλα εδώ και 1 εβδομάδα ξεκίνησε να τρώει λιωμένο αχλάδι και να πίνει χαμομήλι με το κουτάλι.

Έκοψα εδώ και 4 μέρες τον σίδηρο(έπαιρνα φυσικό σίδηρο, iron laberts), και από χθες άλλαξα και την διατροφή μου, έκοψα το ψωμί, το ρύζι. Αλλά έχει να ενεργηθεί, εδώ και 7 μέρες, έχει δύσοσμα αέρια και κάποια φορά είδα πως σφιγγόταν σαν να ήθελε να ενεργηθεί, αλλά τίποτα. Πάντως είναι πολύ καλά και δεν φαίνεται να τον ενοχλεί κάτι.

Πριν από 20 μέρες περίπου αντιμετωπίσαμε το ίδιο πρόβλημα, είχε φτάσει 7 μέρες πάλι και δεν είχε ενεργηθεί και πήρα τηλέφωνο την γιατρό και μου είπε να κάνω κλύσμα. Και τότε δεν φαινόταν να τον ενοχλεί κάτι. Έτσι έκανα το κλύσμα, και τότε τα κακά του ήταν νερουλά και μεγάλη ποσότητα, με κάποια μικρά κομματάκια και μύριζαν έντονα, τις απόμενες 2 μέρες ενεργήθηκε με μικρές κενώσεις νερουλές και από τότε έχουμε φτάσει τώρα στην 7η μέρα που έχει να ενεργηθεί. Πάντως δεν είχαμε αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα, έκανε τα κακά του 2 με 5 φορές την ημέρα, σε μεγάλες ποσότητες, νερουλά, και το πρόβλημα ξεκίνησε ξαφνικά.

Δεν θα ήθελα να του κάνω κλύσμα, φοβάμαι πως κάνει κακό, τι πρέπει να κάνω;

Ευχαριστώ πολύ
Μαρία Σ., Αγ. Δημήτριος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Αν το μωρό δεν ενοχλείται, δεν υπάρχει λόγος να παρεμβαίνετε με κλύσμα.

Γιατί του δίνετε χαμομήλι;

Είναι λίγο νωρίς για στερεές. Συνήθως προτείνουν αποκλειστικό θηλασμό για τους πρώτους 6 μήνες γιατί εκτιμούν ότι το πεπτικό σύστημα του μωρού είναι ανώριμο νωρίτερα.

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας I.B.C.L.C.Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *