Οι “ειδικοί” απαντούν # 138 – Θέμα: Ύπνος μωρού & κούνια

Οι “ειδικοί” απαντούν # 138 – Θέμα: Ύπνος μωρού & κούνια

ΕΡΩΤΗΣΗ

Καλημέρα και συγχαρητήρια για άλλη μία φορά για την υπέροχη δουλειά που κάνετε όλοι…

Έχω ένα κοριτσάκι 2,5 μηνών και θα ήθελα να ρωτήσω πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να την βάλω να κοιμάται στην κούνια μόνη της.

Μέχρι τώρα, κυρίως επειδή έκανε ανήσυχο ύπνο λόγω κολικών, την έπαιρνε ο ύπνος καθώς την θήλαζα και την άφηνα κάπου δίπλα μου στο κρεβάτι κοιμισμένη γιατί με την παραμικρή κίνηση που έκανα να την μετακινήσω ξύπναγε..Τώρα οι κολικοί της δεν είναι τόσο έντονοι το βράδυ κι έχω φέρει την κούνια στο δωμάτιό μας με την σκέψη να την βάλω να κοιμάται εκεί μόλις την παίρνει ο ύπνος για να συνηθίζει σιγά σιγά…

Γενικά ποια τεχνική – πρακτική είναι η πιο κατάλληλη; όποτε έχω προσπαθήσει να την κοιμίσω στην κούνια δεν έχω καταφέρει τίποτα, αφού συνήθως νανουρίζεται πάνω στο στήθος μου. Μήπως είναι πολύ μικρή για να την αφήσω “μόνη” της και δεν θα κακομάθει αν την έχω για λίγο ακόμη διάστημα δίπλα μου στο κρεβάτι; Γενικά δεν είναι “εύκολη” στον ύπνο ή κάτι δεν κάνω εγώ σωστά…

Ευχαριστώ για την όποια απάντησή σας.
Βασιλική Κ., Π. Φάληρο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Αγαπητή Βασιλική,

δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να κοιμάται στο στήθος σας. Είναι όντως νωρίς να την αφήνετε μόνη.

Το θέμα του ύπνου είναι σε σημαντικό βαθμό θέμα επιλογής των γονιών. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι σε αυτήν τη φάση καμία επιλογή δεν είναι κακή – να κοιμάται στο κρεβάτι σας, στην κούνια.

Σε άλλο δωμάτιο μπορεί να πάει αν το επιθυμείτε μετά τους 4 μήνες και κατά προτίμηση πριν τους 8-9 μήνες, γιατί έπειτα είναι πιο δύσκολο.

Ό,τι βολεύει εσάς και το παιδί σας, μετά από συζήτηση με τον άντρα σας. Μην έχετε ενοχές και μην νομίζετε ότι υπάρχουν πρέπει που επιβάλλονται σε αυτό το θέμα. 

Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H. I.B.C.L.C.

 

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *