Απορίες θηλασμού: Θηλές σιλικόνης, ξένο γάλα, θήλαστρα

Απορίες θηλασμού: Θηλές σιλικόνης, ξένο γάλα, θήλαστρα

ΕΡΩΤΗΣΗ

Επειδή οι θηλές μου είναι μικρές χρησιμοποιώ θηλές σιλικόνης. Όσες φορές έχω προσπαθήσει το μωρό δεν μπορεί να θηλάσει χωρίς αυτές. Υπάρχει περίπτωση με κάποιο τρόπο να τον κάνω να μάθει να θηλάσει χωρίς τη σιλικόνη;
Πόσο θα επηρεάσει αν ενα γεύμα το βράδυ του δίνω ξένο γάλα; Εδώ κ 37 ημέρες θηλάζει κάθε 2ωρο κ δεν ξέρω αν θα αντέξω άυπνη πολλές ημέρες ακόμα.

Σήμερα έβγαλα για πρώτη φορά γάλα με το θήλαστρο για να του δώσω το βράδυ με μπιμπερό μήπως κ πιεί πιό πολύ και κοιμηθεί μερικές ώρες ακόμα. Τι διαφορά έχει το θήλαστρο περιστασιακής και καθημερινής χρήσης;

Ευχαριστώ,
Βασιλική Κ., Π. Φάληρο

Σημ.: έχουν δωθεί και άλλα συμπληρωματικά στοιχεία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

To μωρό έχει μάθει το έντονο ερέθισμα από τη θηλή σιλικόνης και το αναζητάει. Αν δεν το είχε μάθει θα ήταν απλό το να θηλάζει μόνο από το στήθος. Το μέγεθος της θηλής δεν κάνει απαραίτητη τη χρήση των ψευδοθηλών σιλικόνης αν και συχνά δίνεται λανθασμένα αυτή η οδηγία.

Δοκιμάστε να ξεκινάτε το θηλασμό με τη ψευδοθηλή και να τη βγάζετε λίγη ώρα μετά. Αν το μωρό τα καταφέρει, σιγά σιγά θα απαλλαγείτε. Αν δεν τα καταφέρει επαναλαμβάνετε τις δοκιμές μετά από λίγο καιρό. Στο επόμενο μωρό καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιηθούν καθόλου τεχνητές θηλές.

Ένα γεύμα το βράδυ για μία φορά δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για το θηλασμό. Αν όμως το γεύμα αυτό είναι συστηματικό, δηλαδή αν κάθε βράδυ το μωρό πίνει ένα γεύμα ξένο, μπορεί να επηρεαστεί όλη η παραγωγή του 24ωρου.

Επίσης υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να αρχίσει το μωρό να αρνείται το θηλασμό ή να εμφανίσει αλλεργία στο αγελαδινό.

Στο site οποιασδήποτε εταιρείας μπορείτε να βρείτε τις προδιαγραφές του κάθε θήλαστρου και να κάνετε αναλυτικά τη σύγκριση που σας ενδιαφέρει. Οι διαφορές είναι πάρα πολλές και ξεκινούν από το βάρος του μηχανικού μέρους, μέχρι τη συχνότητα των θηλαστικών κινήσεων και τον τρόπο άντλησης. Είναι σαν να συγρίνετε ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο με ένα σκούτερ, οι διαφορές είναι άπειρες, η μόνη ομοιότητα είναι ότι και τα δύο μπορούν να μεταφέρουν έναν επιβάτη.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *