Οι “ειδικοί” απαντούν # 67 – Θέμα: Επαναγαλακτισμός

Οι “ειδικοί” απαντούν # 67 – Θέμα: Επαναγαλακτισμός

ΕΡΩΤΗΣΗ

Γέννησα την πρωτομαγιά. Στο μαιευτήριο δεν είχα καμιά ενημέρωση και βοήθεια από το προσωπικό κι έτσι έδινα συμπλήρωμα αφού πονούσα πολύ και δε μου αποστείρωναν ούτε τις θηλές σιλικόνης… Έψαξα στο ιντερνετ όσο μπορούσα, πήρα διπλό νοσοκομειακό θήλαστρο, πίνω μάραθο, μαγιά μπύρας και κάνω 8-10 αντλήσεις την ημέρα συν τους θηλασμούς. Τις τελευταίες μέρες έχει σταματήσει να πίνει ξένο αλλά πάλι οριακά. Τη θηλάζω και ζητάει κι άλλο, και της δίνω αυτό που έχω βγάλει το βράδυ. Πότε θα σταματήσουν οι αντλήσεις;;;

Κορίνα Κ., Χαλάνδρι


Σημ.: έχουν δωθεί και άλλα συμπληρωματικά στοιχεία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Καταρχήν, συγχαρητήρια που χωρίς βοήθεια τα έχεις καταφέρει τόσο καλα!

Θα μπορούσες να δοκιμάσεις να πίνεις 3500-7000mg/ημέρα Fenugreek (τριγονέλλα) αντί για μαγιά μπύρας για να βοηθήσεις την παραγωγή σου. Το Fenugreek θα το βρεις στο φαρμακείο η σε μαγαζί με βιολογικά τρόφιμα. Διάβασε τις οδηγίες στην συσκευασία για την σωστή δοσολογία. Συνήθως η γυναίκες παρατυρούν αύξηση του γάλακτος σε 24-72 ώρες.

Εάν θέλεις να σταματήσεις τις αντλήσεις, θα πρέπει αντί για άντληση να βάζεις το μωρό στο στήθος να πίνει το γάλα απευθείας. Αντί να θηλάζει το μωρό 6 φορές μόνο, άφησε το να τρωει όποτε αυτό θέλει και για όση ώρα θέλει.

 

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας I.B.C.L.C.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *