Οι “ειδικοί” απαντούν # 68 – Θέμα: Θηλασμός και βάρος μωρού

Οι “ειδικοί” απαντούν # 68 – Θέμα: Θηλασμός και βάρος μωρού

ΕΡΩΤΗΣΗ

Γειά σας. Έχω ένα αγοράκι 2 μηνών και 10 ημερών, θηλάζω αποκλειστηκά. Γεννήθηκε 3400 και τώρα είναι 6 κιλά. Τις 2 τελευταίες μέρες βλέπω ότι δε χορταίνει κι έχασε 8- γραμμάρια. Ανησυχώ για το γάλα μου. Επίσης βλέπω το στήθος μου μαλακό, αν και όταν το πιέζω δείχνει να έχει γάλα. Τι συμβαίνει; Θέλω να το θηλάσω όσο πάει…

Ευχαριστώ,
Μαρία Τ.
, Π. Φάληρο


Σημ.: έχουν δωθεί και άλλα συμπληρωματικά στοιχεία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το ότι το μωρό σου έχασε 8 γραμμάρια τις 2 τελευταίες μέρες, δεν είναι ενδεικτικό. Καλά είναι να το ζυγίζεις μια φορά την εβδομάδα.

Σε αυτήν την ηλικία τα μωρά παίρνουν κατά μεσώ όρο 170 γρ/εβδομάδα με κατώτερο αποδεχτό 113 γρ/εβδομάδα. Κατά μεσώ όρο τα μωρά διπλασιάζουν το βάρος τους, στους 3-4 μήνες.

Το αγοράκι σου έχει πάρει πολύ καλό βάρος μέχρι τώρα. Εάν συνεχίσεις να τον θηλάζεις όποτε θέλει και χωρίς περιορισμούς, θα συνεχίσεις να έχεις γάλα. Το ότι το στήθος σου έχει μαλακώσει είναι απολύτως φυσιολογικό να συμβαίνει στους 2 μήνες, όπου το γάλα σου έχει εγκατασταθεί.

Θα μπορούσες να δοκιμάσεις να πίνεις 3500-7000mg/ημέρα Fenugreek (τριγονέλλα) για να βοηθήσεις την παραγωγή σου. Το Fenugreek θα το βρεις στο φαρμακείο η σε μαγαζί με βιολογικά τρόφιμα. Διάβασε τις οδηγίες στην συσκευασία για την σωστή δοσολογία. Συνήθως η γυναίκες παρατηρούν αύξηση του γάλακτος σε 24-72 ώρες.

 

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας I.B.C.L.C.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *