Οι “ειδικοί” απαντούν # 61

Θέμα: θηλασμός

Είναι το μωρό μου 8 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά μόνο 2 γεύματα πρωί και βράδυ, λόγω το φαγητών που μπήκαν στο διαιτολόγιο. Της δίνω και όταν δεν τρώει το μεσημεριανό. Θέλω να ρωτήσω αν το γάλα σταματάει να παράγεται ή αν παράγεται αναπερκώς μετά από κάποιο χρόνο και τσάμπα παλεύω. Ενώ μέχρι πριν 2 μήνες δεν ξυπνούσε το βράδυ τώρα ξυπνάει! Δεν ξέρω αν πεινάει ή απλά διψάει αλλά μόλις πίνει γάλα κοιμάται. Άρχισα να παίρνω 3-4 καψουλες μαγιάς μπύρας τη μέρα για να έχω πιό επαρκή ποσότητα. Τουλάχιστον έτσι ακούω και που πίνει. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

Σοφία Ζ.
, Φλώρινα


Σημ.: έχουν δωθεί και άλλα συμπληρωματικά στοιχεία

Το γάλα σας προσαρμόζεται στη ζήτηση του μωρού. Τα μωρά στην ηλικία 7-10 μηνών εκδηλώνουν άγχος αποχωρισμού. Ανεξάρτητα του τι τρώνε είναι πιθανό να αλλάζουν συνήθειες τη νύχτα, να ξυπνούν περισσότερο και να θέλουν γάλα. 

2ον, το καλοκαίρι θέλουν στήθος και γιατί διψούν. 

3ον, είναι εντελώς φυσιολογικό να θηλάζετε και τη νύχτα σε αυτήν την ηλικία, στην πραγματικότητα θα ήταν μη φυσιολογικό να μην το κάνατε. 

Απαγκιστρωθείτε από την λογική των μπιμπερό, ο θηλασμός δεν λειτουργεί έτσι, πρέπει να ακούτε το μωρό σας και να προσφέρετε το στήθος ΟΠΟΤΕ το επιθυμεί, 1, 2 15 φορές το 24ωρο. 

Μελετήστε αυτά που περιέχονται στα παρακάτω άρθρα:


 

Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H. I.B.C.L.C.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *