Οι “ειδικοί” απαντούν # 44

Θέμα: θηλασμός και τράπεζα μητρικού γάλακτος

Θα ήθελα να ρωτήσω πώς μπορώ να δημιουργήσω την δική μου τράπεζα με μητρικό γαλα γιατί από τα μέσα Σεπτέμβρη αρχίζω την δουλειά και θα δουλεύω από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ! Ο μπέμπης μου ειναι 40 ημερών και τρώει ανά δίωρο την ημέρα και ανά τρίωρο με τετράωρο το βράδυ! Πρέπει να αρχίσω απο τώρα να συλλέγω το γάλα; πόση ώρα αφού τον θηλάσω; θα ήθελα να μου δώσετε οδηγίες ώστε να το κάνω σωστά και να μην επιβαρύνω ούτε τον οργανισμό μου αλλά ούτε και τον μπέμπη να τον πάω πίσω στα γεύματά του!!!

Ευχαριστώ
Δήμητρα Γ., Μελίσσι, Γιαννιτσά


Σημ.: έχουν δωθεί και άλλα συμπληρωματικά στοιχεία

Θα πρέπει να ξεκινήσετε περίπου 2 εβδομάδες πριν πάτε στη δουλειά. 

Η άντληση να γίνεται όποτε νιώθετε το στήθος πρησμένο και το μωρό δεν θέλει να θηλάσει, επίσης μισή με 1 ώρα μετά το θηλασμό. Να χρησιμοποιείτε καλό, ηλεκτρικό θήλαστρο με το οποίο να εξοικειωθείτε. 

Να οργανώσετε πως θα κάνετε αντλήσεις στη δουλειά – θα χρειάζονται οπωσδήποτε 2 σε ένα 8ωρο, για να μην μειωθεί η παραγωγή σας. 

Μία εβδομάδα πριν αρχείστε να το εξοικειώνετε με μπιμπερό, μία φορά την ημέρα, καλύτερα να το δίνει το πρόσωπο που θα φροντίζει το μωρό όταν θα λείπετε. Θα θηλάζετε λίγο πριν πάτε στη δουλειά και μόλις επιστρέφετε. 

Ο στόχος σας είναι κατορθωτός, θα ήταν όμως καλό, ιδιαίτερα επειδή θα έχετε πλήρες ωράριο και θα επιστρέψετε στη δουλειά αρκετά νωρίς, να είχατε μια καθοδήγηση και παρακολούθηση από ειδικό γαλουχίας IBCLC.

Για τα διαδικαστικά της αποθήκευσης του γάλακτος δείτε ΕΔΩ

Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H. I.B.C.L.C.

Συνέχεια επικοινωνίας:

Θέμα: Θηλασμός & ειδικός γαλουχίας

Κε Παπαβέντση καλημέρα!
Μου απαντήσατε στο ερώτημα για την ατομική τράπεζα και οπως επίσης μου είπατε να με παρακολουθεί ένας ειδικός γαλουχίας! Πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό;

Να σας θυμήσω οτι είμαστε στην επαρχία…

Δήμητρα Γ., Μελίσσι, Γιαννιτσά

Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ τις εμπειρίες άλλων μανάδων με αυτό που πρέπει να κάνετε.

Το καλύτερο δυνατό θήλαστρο για την περίπτωσή σας είναι το Symphony το οποίο νοικιάζετε και έρχεται κατόπιν συνεννόησης με την εταιρία στο σπίτι σας. Δείτε ΕΔΩ

Δυστυχώς ειδικό γαλουχίας θα βρείτε μόνο στη Θεσσαλονίκη.
 

Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H. I.B.C.L.C.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *