Οι “ειδικοί” απαντούν # 36

Θέμα: Σωστή χρήση θήλαστρου

Αγόρασα το swing της medela και θέλω να μάθω για την σωστή χρήση του.

Απλά θέλω να βγάζω ένα μπουκάλι γάλα την ημέρα ώστε αν χρειαστεί να βγω έξω από το σπίτι για δουλειές να μπορεί ο άντρας μου να ταΐσει τη μικρή ή αν η μικρή γκρινιάζει πολύ το βράδυ να της το δίνω! Θηλάζω πολλές ώρες γιατί η μικρή πεινάει αρκετά και είναι μόλις 30 ημερών.
θα πρέπει να βγάζω μετά τον θηλασμό; πόση ώρα; από το ένα στήθος ή και από τα δυο ; και για πόση ώρα να το αφήνω;

ευχαριστώ πάρα πολύ
Ρένα Γ., Μαρούσι

Συγχαρητήρια για το θηλασμό του μωρού σας, τα πάτε μια χαρά. 

Έχετε πάρει το σωστό θήλαστρο για τη χρήση που θέλετε. 

Οι στιγμές που βολεύουν τις περισσότερες μητέρες για άντληση είναι μία ώρα μετά το θηλασμό. Αμέσως μετά το θηλασμό είναι πιθανό να μη μπορέσετε να βγάλετε αρκετό γάλα. Αν η μικρή σας θηλάζει συχνά, κάθε 1-2 ώρες, επιλέξτε να κάνετε άντληση τη στιγμή της ημέρας που πιθανολογείτε ότι θα κοιμηθεί λίγο παραπάνω, για παράδειγμα το βράδυ, μία ώρα μετά το τελευταίο φαγητό της και εφόσον συνήθως κοιμάται 2-3 ώρες. 

Αν έχετε οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας κάποιο πρήξιμο στο στήθος και το μωρό δεν ενδιαφέρεται, χρησιμοποιείστε το θήλαστρο. 

Καλύτερα βγάλτε ισορροπημένα, και από τις δύο πλευρές. Βγάλτε έως ότου σταματήσει ή γίνει πολύ αργή η ροή γάλακτος. Συνήθως είναι 10-15 λεπτά αλλά εξαρτάται. Μην “αδειάζετε” το στήθος, δηλαδή μέχρις ότου βγει και η τελευταία σταγόνα.

Καλή συνέχεια!

 

Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H. I.B.C.L.C.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *