Η ωτίτιδα στα παιδιά

Η ωτίτιδα στα παιδιά

Το μικρό σας είναι ανήσυχο και κλαίει συνεχώς; 
 Ο πόνος στο αυτί έχει πολλές πιθανές αιτίες και μπορεί ενδεχομένως να συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, έχει όμως αυξημένες πιθανότητες να έχει ωτίτιδα.

Είναι η πιο συνηθισμένη πάθηση στα παιδι 
Η ωτίτιδα συνήθως οφείλεται σε ένα κοινό κρυολόγημα, μια γρίπη ή μια αλλεργία. 

Εμφανίζεται πιο συχνά στα παιδιά επειδή δεν φυσούν σωστά τη μύτη τους με αποτέλεσμα να μην αποβάλλουν την βλέννα και πόρος που συνδέει τη μύτη με το αυτί φράζει πιο εύκολα και δημιουργείτε πόνος από τα μικρόβια.

Από ωτίτιδα υποφέρει τουλάχιστον το 60% των παιδιών στους 6 μήνες και περίπου το 80% τον πρώτο χρόνο.

Συμπτώματα
Όταν το παιδάκι σας έχει πονοκέφαλο, δυνατό πόνο στο αυτί και εκνευρισμό-κλάμα, προσωρινή μείωση της ακοής και κάποιες φορές πυρετό, σημαίνει ότι έχει ωτίτιδα. 

Για να είμαστε όμως σίγουροι ότι είναι ωτίτιδα, καλό είναι να συμβουλευόμαστε τον παιδίατρο, ο οποίος θα κρίνει πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και αν θα πρέπει να του χορηγήσει κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Μέχρι να σας δώσει την κατάλληλη θεραπεία ο γιατρός εσείς δεν πρέπει να βάλετε τίποτα στο αυτί του γιατί μπορεί να προκαλέσουμε μεγαλύτερη βλάβη.

Η πιο ελαφριά μορφή ωτίτιδας προκαλεί ερεθισμό στο εξωτερικό μέρος του πόρου και θεραπεύεται με αλοιφές.

Η ορώδης ωτίτιδα, γιατί προκαλεί την έκκριση υγρού από το αυτί και τις περισσότερες περιπτώσεις θεραπεύεται μόνη της. Η πιο συχνή μορφή ωτίτιδας είναι η οξεία μέση ωτίτιδα, που πλήττει το εσωτερικό μέρος του αυτιού και χρειάζεται προσεκτική θεραπεία γιατί μπορεί να επηρεάσει την ακοή του παιδιού.

Πηγή & φωτό: zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *