Γυμναστική… για το στήθος

Το στήθος σας θα παραμείνει σφιχτό και το σχήμα του δεν θα χαλάσει χάρη σε ορισμένες ασκήσεις που θα κάνετε καθημερινά. 

Είναι απλές και δεν θα παίρνουν παρά λίγα λεπτά από το χρόνο σας. Αξίζει τον κόπο να μην τις παραλείπετε, γιατί γυμνάζουν τους μυς που βρίσκονται κάτω από το στήθος σας, των ώμων και των μπράτσων. 

Σταθείτε όρθια με τα πόδια ανοιχτά για καλύτερη ισορροπία και τα χέρια τεντωμένα στο ύψος των ώμων. Τραβήξτε τα μπράτσα σας προς τα πίσω -να είναι πάντα τεντωμένα- και κάντε κυκλικές κινήσεις προς μια κατεύθυνση και ύστερα άλλες πέντε ανάποδα. 

Από την ίδια θέση που είχατε στην προηγούμενη άσκηση, φέρτε τους αγκώνες στο ύψος των ώμων έχοντας τις παλάμες ενωμένες με τα δάχτυλα στραμμένα προς τα επάνω. Σηκώστε αργά τις παλάμες πάνω από το κεφάλι πιέζοντας τη μία με την άλλη και μετά επαναφέρετέ τις στο ύψος των ώμων. Επαναλάβετε την άσκηση πέντε φορές. 

Από την ίδια θέση ακουμπήστε τα δάχτυλά σας στους ώμους κι αρχίστε να κάνετε με τους αγκώνες κυκλικές κινήσεις -σε όσο μεγαλύτερη ακτίνα γίνεται. Επαναλάβετε πέντε φορές κι ύστερα κάντε το ίδιο διαγράφοντας κύκλους με αντίθετη φορά. 

Καθίστε οκλαδόν με ίσια την πλάτη. Λυγίστε τους αγκώνες στο ύψος του στήθους και πλέξτε τα χέρια σας. Να τα σφίγγετε όσο πιο δυνατά μπορείτε για λίγα δευτερόλεπτα κι ύστερα να χαλαρώνετε. Επαναλάβετε την άσκηση όσο πιο πολλές φορές μπορείτε. Θα νιώσετε τους μυς στα πλευρά σας να σφίγγονται και να χαλαρώνουν.


Πηγή: yourbaby.gr 

2 Σχόλια

  1. Πολύ ωραίο το μπλογκ κι εξαιρετικές οι ασκήσεις για το στήθος, πραγματικά χρήσιμες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *