Νέα θεραπεία για τη γυναικεία στειρότητα

Μία νέα θεραπεία που χορηγείται με δύο ενέσεις εβδομαδιαίως θα μπορούσε σύμφωνα με Βρετανούς γιατρούς να θεραπεύσει τη στειρότητα σε χιλιάδες γυναίκες που δεν μπορούν να συλλάβουν μωρό.

Οι επιστήμονες του Imperial College στο Λονδίνο βρήκαν ότι η θεραπεία -που συνίσταται στη χορήγηση της ορμόνης κισπεπτίνης δύο φορές την εβδομάδα- αποκατέστησε μια χημική ανισορροπία στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα σε γυναίκες με ορμονικά προβλήματα υπογονιμότητας. Οι ενέσεις δεν προκαλούν ανεπιθύμητες ενέργειες και τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι ορατά εντός των πρώτων δύο μηνών από την έναρξη της θεραπείας, δήλωσαν οι ερευνητές.

Η θεραπεία, που βρέθηκε ότι αυξάνει στο 16απλάσιο την παραγωγή κάποιων ορμονών που είναι καίριας σημασίας για τη σύλληψη, απευθύνεται σε γυναίκες των οποίων τα προβλήματα σύλληψης οφείλονται στο γεγονός ότι έχουν χαμηλά επίπεδα των ορμονών αυτών.

«Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι η κισπεπτίνη ενδέχεται να αποτελεί μια νέα μέθοδο για την αποκατάσταση της γονιμότητας σε γυναίκες με ορισμένους τύπους στειρότητας», επισημαίνει ο κύριος ερευνητής της μελέτης Dr. Waljit Dhillo.

Πηγή: healthview.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *