Η μερική απασχόληση της μητέρας προστατεύει την υγεία του παιδιού

Η μερική απασχόληση της μητέρας προστατεύει την υγεία του παιδιού

Μητέρες που εργάζονται με μερική απασχόληση είναι περισσότερο πιθανό να έχουν πιο υγιή παιδιά σε σχέση με όσες εργάζονται με πλήρη απασχόληση ή που δεν εργάζονται, σύμφωνα με νέα έρευνα Αυστραλών επιστημόνων. 

Τα παιδιά των μητέρων που εργάζονταν με μερική απασχόληση παρακολουθούσαν περίπου μια ώρα λιγότερο τηλεόραση και είχαν υιοθετήσει πιο υγιεινό τρόπο ζωής, δήλωσε η Jan Nicholson, από το Murdoch Childrens Research Institute της Μελβούρνης. 

Το κύριο εύρημα της έρευνας είναι ότι τα παιδιά των γυναικών που εργάζονταν με μερική απασχόληση είχαν πιο υγιές σωματικό βάρος και αυτό σχετιζόταν με την παρακολούθηση λιγότερων ωρών τηλεόρασης, τη μικρότερη κατανάλωση σνακ και την περισσότερη σωματική δραστηριότητα.

Πρόσθεσε ότι αυτό συγκρίθηκε με παιδιά των οποίων οι μητέρες εργάζονταν με πλήρη απασχόληση και παιδιά των οποίων οι μητέρες παρέμεναν συνέχεια στο σπίτι. Η έρευνα εξέτασε το βάρος και τον τρόπο ζωής 2.500 παιδιών στην ηλικία των 4 ή 5 ετών και ξανά όταν έφτασαν στα έξι ή εφτά χρόνια. Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Journal of Social Science and Medicine’, αποκάλυψε ότι μεταξύ 18 και 20% των παιδιών ήταν υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι μητέρες που ακολουθούν καριέρα πλήρους απασχόλησης μπορεί ενδεχομένως να έχουν λιγότερο χρόνο να ενθαρρύνουν τη σωματική δραστηριότητα των παιδιών τους ή να ετοιμάσουν φαγητό στο σπίτι. 

Η Nicholson δήλωσε ότι η έρευνα δεν κατόρθωσε να εξηγήσει την αιτία που οι μητέρες που παρέμεναν σπίτι ήταν περισσότερο πιθανό να έχουν υπέρβαρα παιδιά, αλλά δήλωσε ότι οι μητέρες που εργάζονται με μερική απασχόληση ενδεχομένως είναι περισσότερο ικανές να ισορροπήσουν την εργασία και τις απαιτήσεις της οικογένειας. Επαναπρογραμματίζουν δραστηριότητες, κοιμόνται λιγότερο και διαθέτουν λιγότερο χρόνο για προσωπική φροντίδα και αναψυχή ώστε να σιγουρευτούν ότι προστατεύεται ο χρόνος που περνούν με τα παιδιά τους, δήλωσε η ερευνήτρια.

Πηγή & φωτό: zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *