Κάντε δύο παιδιά για να έχετε καλή υγεία!

Κάντε δύο παιδιά για να έχετε καλή υγεία!

Το να έχει κάποιος παιδιά λένε πως είναι ευτυχία. Για αυτούς τουλάχιστον που θέλουν παιδιά. Τώρα όμως τα παιδιά φαίνεται πως κάνουν καλό και στην…υγεία.

Η απόκτηση παιδιών ωφελεί σοβαρά την υγεία των γονέων, φτάνει η οικογένεια να μην έχει περισσότερα από δύο τέκνα. Μια μεγάλη μελέτη έδειξε ότι το να γίνει κάποιος γονιός μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών προβλημάτων υγείας, από τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες ως τον αλκοολισμό. Όμως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που αφορούσαν ενάμισι εκατομμύριο άτομα, τα οφέλη για την υγεία ήταν σαφή μόνο όταν η οικογένεια είχε δύο παιδιά.

Τα ζευγάρια που είχαν αποκτήσει ένα παιδί ή και κανένα αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από όλα τα αίτια που μελετήθηκαν, πιθανώς επειδή τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα είχαν μειωμένες πιθανότητες να προσέχουν την υγεία τους. Στα συγκεκριμένα άτομα εμφανιζόταν μεγαλύτερος κίνδυνος εμφάνισης αλκοολισμού. Ιδιαιτέρως στις γυναίκες παρουσιάζονταν αυξημένες πιθανότητες ατυχημάτων αλλά και παθήσεων του κυκλοφορικού συστήματος, ενώ στους άνδρες τα συχνότερα προβλήματα αφορούσαν το αναπνευστικό σύστημα.

Αλλά και εκείνοι που είχαν αποκτήσει μεγάλη οικογένεια, με περισσότερα από δύο παιδιά, αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης πολλών νόσων, πιθανώς διότι αμελούσαν την υγεία τους προσπαθώντας καθημερινά να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Συγκεκριμένα, στις μητέρες με τέσσερα παιδιά παρουσιάζονταν αυξημένες περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ενώ οι πατεράδες πολλών παιδιών είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να υποστούν βία ή να πέσουν θύμα ατυχημάτων. Υπήρχε βέβαια και ένα σημαντικό θετικό στοιχείο σχετικά με την υγεία πολύτεκνων γυναικών: αντιμετώπιζαν μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Η μελέτη, που έγινε από βρετανούς και νορβηγούς ερευνητές, έδειξε ότι ο ιδανικός αριθμός παιδιών σε ότι αφορά την υγεία των γονέων είναι τα δύο. Φτάνει φυσικά και εσείς να τα…θέλετε!

Πηγή & φωτό: newsit.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *