Ειδικό δικαστήριο απορρίπτει τη σχέση αυτισμού – εμβολίων

Ειδικό δικαστήριο απορρίπτει τη σχέση αυτισμού – εμβολίων

Τα εμβόλια που περιέχουν θιμεροζάλη, ένα συντηρητικό με βάση τον υδράργυρο, δεν μπορούν από μόνα τους να προκαλέσουν αυτισμό, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε την Παρασκευή ειδικό αμερικανικό δικαστήριο, απορρίπτοντας το αίτημα δύο γονέων για αποζημίωση.

Το ειδικό Δικαστήριο Ομοσπονδιακών Υποθέσεων των ΗΠΑ έκρινε ότι τα εμβόλια δεν θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει αυτισμό στον William Mead, ένα αγόρι από το Όρεγκον.

Το ζεύγος Mead είχε καταθέσει αγωγή σε δικαστήριο της πολιτείας του Όρεγκον εναντίον αρκετών φαρμακευτικών εταιρειών, υποστηρίζοντας ότι η θιμεροζάλη που περιέχεται σε πολλά παιδιατρικά εμβόλια συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη αυτισμού στον William.

Αν και αρχικά το δικαστήριο του Όρεγκον έκρινε ότι ο αυτισμός σχετίζεται με τα εμβόλια, όταν η υπόθεση πήγε στο Ειδικό Δικαστήριο, ο George Hastings που κλήθηκε να κρίνει την υπόθεση ως «Ειδική Αυθεντία», αποφάσισε ότι η θεωρία που παρουσιάστηκε από το ζεύγος Mead και τους εμπειρογνώμονες που κατέθεσαν υπέρ τους «ήταν βιολογικά μη πειστική και επιστημονικά αστήρικτη».

Το Εθνικό Ινστιτούτο Ιατρικής των ΗΠΑ έχει αναφέρει πολλές φορές ότι δεν έχει βρεθεί σύνδεση μεταξύ των εμβολίων και του αυτισμού.

Απόρριψη και για τη σχέση MMR – αυτισμού

Τον Φεβρουάριο του 2009, το δικαστήριο είχε εκδώσει αρνητική απόφαση για τρεις οικογένειες που υποστήριζαν ότι ο αυτισμός των παιδιών τους είχε προκληθεί από τα εμβόλια – το δικαστήριο δήλωσε ότι οι γονείς είχαν «παραπλανηθεί από γιατρούς που ήταν υπεύθυνοι για καταφανώς κακή ιατρική κρίση».

Οι οικογένειες είχαν ζητήσει αποζημίωση στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Αποζημίωσης για Βλάβες από Εμβόλια. Πρόκειται για ένα σύστημα που χρηματοδοτείται από ένα ποσό 2,5 δισ. δολαρίων, τα οποία συγκεντρώνονται από την επιβολή φόρου 75 σεντς/δόση στα εμβόλια.

Αντί για δικαστές, οι τρεις αυτές υποθέσεις είχαν κριθεί από τρεις «Ειδικές Αυθεντίες» – οι τρεις υποθέσεις κρίθηκαν ενδεικτικά και αντιπροσώπευαν χιλιάδες άλλες αντίστοιχες αγωγές.

Το ερώτημα ήταν κατά πόσο το συνδυασμένο εμβόλιο MMR (ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς) συν το συντηρητικό θιμεροζάλη, που περιέχει υδράργυρο, ήταν αυτό που προκάλεσε τα συμπτώματα αυτισμού στα παιδιά.

Πηγή & φωτό: healthview.gr 

1 Σχόλιο

  1. Εγώ πάντως με τόσα που έχουν ακουστεί και γραφτεί φοβήθηκα… Για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο του έκανα το MMR 29 μηνών αντί για 15 που ήθελε η παιδίατρος…
    Ναι! το αρνήθηκα και συμφώνησε μαζί μου μόνο και μόνο γιατί ο μικρός δεν πήγαινε παιδικό σταθμό και δεν κινδύνευε να πάθει πχ ιλαρά!
    Εγώ πάλι σκεφτόμουν πως την ιλαρά την ξεπερνάς τον αυτισμό όμως;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *