Η "φροντίδα καγκουρό" έχει μακροχρόνια οφέλη

Η επαφή «δέρμα με δέρμα» μεταξύ ενός μωρού και ενός γονιού λέγεται «φροντίδα καγκουρό» καθώς θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν τα καγκουρό τα παιδιά τους.


Ως τώρα γνωρίζαμε πως τα μωρά που γεννιόνται πρόωρα όταν κρατιούνται αγκαλιά και σε απευθείας επαφή με το δέρμα των γονιών τους μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Μια νέα έρευνα που μελέτησε παιδιά έως και 10 ετών έδειξε πως η επαφή με το δέρμα μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα! 

Στην έρευνα, οι επιστήμονες ζήτησαν από 73 μητέρες να αγκαλιάζουν τα γυμνά μωρά τους χωρίς να φορούν ρούχα για μία περίπου ώρα και για διάστημα δύο εβδομάδων. Τα παιδιά αυτά τα συνέκριναν με πρόωρα μωρά που πέρασαν αντίστοιχο χρόνο σε θερμοκοιτίδα.

Στην ηλικία των δέκα ετών τα παιδιά που είχαν επαφή με τη μητέρα τους παρουσίαζαν καλύτερη ορμονική αντίδραση στο στρες, είχαν πιο ώριμο νευρικό σύστημα και μεγαλύτερη οξύτητα στη σκέψη.

Σε αυτήν τη νέα έρευνα, οι μητέρες που προσέφεραν τη φροντίδα καγκουρό στα παιδιά τους ανέπτυξαν μια πιο βαθιά και συναισθηματική σχέση με τα παιδιά τους σε σχέση με τις μητέρες που δεν τους πρόσφεραν την αντίστοιχη αγκαλιά.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP